• 瀏覽: 42,451
  • 回覆: 428
  • 追帖: 5
大陸的樓夠住40億人,不是一缐城市或特區的都不要買。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
背靠香港—定賣得出

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 acacac 於 2019-1-11 12:52 AM 發表

大把人買左投資
又唔想租俾租霸
咪擺響到
我諗唔明點解會爆
真奇怪
層楼不用供嗎?地租差餉不用付嗎?维修电水费不用付?錢從何來?吾爆有鬼啦

住鬼

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 meanbean 於 2019-1-11 11:25 AM 發表

層楼不用供嗎?地租差餉不用付嗎?维修电水费不用付?錢從何來?吾爆有鬼啦
大陸人表面許多好像一次過p買房。但他們買了把房到處借到處按。

引用:
原帖由 火燎森 於 2019-1-11 12:55 AM 發表

正確,人起好晒賣晒,業主就多餘錢買完放喺度長線投資
真的嗎?亞洲樓王Mount Nicholson,都要撻定3600萬喎。富豪都死啦

引用:
原帖由 焦急硬硬的羊 於 2019-1-11 11:25 AM 發表

你似乎真係唔識,塊地已經係借錢買,唔洗還?
地鐵都是借錢起。。天文數字的地方債

引用:
原帖由 meanbean 於 2019-1-11 11:28 AM 發表

真的嗎?亞洲樓王Mount Nicholson,都要撻定3600萬喎。富豪都死啦
這些買得起。很明不是普通人。

大陸近來推出了買房看樓要交出誠意金。先可看樓選樓

引用:
原帖由 edwin12345678 於 2019-1-11 01:34 發表

引了班共狗入來。。討論一下都全沒意義。他們所有這類的貼說差不多的說話。。都在這裡慢慢慣了都冷得理他們。
香討近十年真係超多打手,所以好多post都係睇完就算,完全冇必要討論

房地產最長升值時間不是大陸。是日本升了廿幾年。。大陸中間有宏調當年朱總把他們下跌得很勁。。所以還是日本上升最長時間。。但日本現在都只是最高樓價時的3成。我細時去日本樓價物價最少是香港的幾倍。但我幾年前去橫濱看到做展銷200幾萬就買到橫濱郊區少獨立屋超靚。見這正。但我之後用公司名都在大板買了屋。因為生意上主要會去大板所以在大板買。。自用的。我從不炒賣房地產。我在大板鄉郊住過哪時哪些兩層高的少房屋只賣香港元70幾萬。樓價是最高時下跌了8成幾

引用:
原帖由 kenny1032 於 2019-1-11 11:37 AM 發表

香討近十年真係超多打手,所以好多post都係睇完就算,完全冇必要討論
其實他們不是太過份。都可以大家討論一下。。他們問題在常玩人身攻擊。批鬥。。這些就算在大陸都沒人玩了。在大陸人許多人都知共產黨不是什麼好東西了。

引用:
原帖由 edwin12345678 於 2019-1-11 01:34 AM 發表

引了班共狗入來。。討論一下都全沒意義。他們所有這類的貼說差不多的說話。。都在這裡慢慢慣了都冷得理他們。
師兄,就泥过年啦,五毛都要食飯,又要返乡吓过年, 所以佢哋咁勤力喺度开工。
分分鐘呢啲咁嘅題目, 係佢哋自己出嘅。 咁佢哋就有工開囉。
其實全世界都知中國大把鬼城 。
就算山卡啦地方都樓高二三十層 ,乘以幾十幢 邊度有人住喺山卡啦嫁。 啲發展商都痴撚線!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]