註冊 登入

中國起左一大堆鬼城冇人住

引用:
原帖由 bestwin61 於 2019-1-11 01:06 AM 發表

大陸是無二手市場無人提?
邊個講無二手市場,完全視乎質素、配套、位置及地點

免責聲明:
請看本帖“價值投資,悶股也收成” 第一頁 #1
http://finance.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24709372&extra=&page=1

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 edwin12345678 於 2019-1-11 12:33 AM 發表

大陸d數據都好信。。我從想跟臺資合作收購一間廣州波仔飯公司。找香港會計師去先。。全盤數都是做出來。。消售金額全年8億根本800萬都沒有。。我從前深圳公司大陸報稅朋友叫人做數全是叫人作文。。全是作出來。。東莞說工廠按年生產上升8成。但工廠全搬了或大部分停工 ...
反中垃圾講支爆都可信,十年前反中垃圾就講鬼城,但幾年系都住曬人!阻人發達如殺人父母,講支爆30年,如果2019年中國唔爆,祝反中垃圾死全家

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2019-1-11 02:02 AM 發表

反中垃圾講支爆都可信,十年前反中垃圾就講鬼城,但幾年系都住曬人!阻人發達如殺人父母,講支爆30年,如果2019年中國唔爆,祝反中垃圾死全家
你看清楚貼不是我發的。。

引用:
原帖由 edwin12345678 於 2019-1-11 01:34 發表

引了班共狗入來。。討論一下都全沒意義。他們所有這類的貼說差不多的說話。。都在這裡慢慢慣了都冷得理他們。
妖.  果班友識鬼討論咩, 佢地自己又無料, 又上唔到網搵資料, 淨係識閙人, 將人打成漢奸.  扮曬愛國.  為幾亳子咩是非曲直都唔分.     睇佢地D回覆真係睇到火到黎.  

回覆 引用 TOP

都說了引了他們入來就沒理性的討論了。。。唉。。樓主去更改題目說中國好。中國什麼都好。就全沒事了。。

引用:
原帖由 edwin12345678 於 2019-1-11 12:08 AM 發表

你去恵陽看看有些起到幾層停工了。恵洲海岸居起了沒房產証。是但起了出來算
吊,你去過惠州睇樓未,好能多有錢都買唔到

引用:
原帖由 wai7753 於 2019-1-11 02:08 AM 發表

吊,你去過惠州睇樓未,好能多有錢都買唔到
晚啦。。你去訓啦。中國好。中國什麼都好。得了嗎。。

引用:
原帖由 edwin12345678 於 2019-1-11 02:09 AM 發表

你瞓先,我啱啱起身

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 you2B 於 2019-1-11 01:55 AM 發表

爛尾不叫鬼城,鬼城是大片屋苑已建好裝修好交樓,但實際有人搬去住不到10%,樓係賣咗,冇人住,建太多,人買來投資想升,結果量大人少。
租金回報太低,好多人都唔願放租

免責聲明:
請看本帖“價值投資,悶股也收成” 第一頁 #1
http://finance.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24709372&extra=&page=1
引用:
原帖由 edwin12345678 於 2019-1-11 02:09 AM 發表

我冇話中國乜都好,我係講事實,惠州尤其萬達附近根本好少盤放

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 66infinity 於 2019-1-11 02:12 AM 發表

租金回報太低,好多人都唔願放租
這方面我都不明白。我認識人在廣州花都只1千元就租到個剛入伙的新樓。他還說貴了。附近800就租到了。。都感覺奇怪。

日日都有人講就爆、越叫越升

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwin12345678 於 2019-1-11 01:38 AM 發表

恵陽當年是炒有高鐵。起好高鐵但有價沒市。這裡治安非常差。出入都要很少心特別是晚上。因我從前去棕櫚島高球場會經過這裡看到的清遠是炒有輕軌同地鐵。。但其實後期清遠好像沒有地鐵。定還在計劃。這個真不清楚。。中山姮洲附近都起了許多樓空哂。全沒人住 ...
惠陽係臨深果邊或者市中心可以,最多多一個半個近南站先可以。地鐵吾知幾時起好。我之前講就算盤買晒,冇人入住,二手市場自然吾得。

買買買買

##########################
####  謝絕伸手黨      ####
####  鄙視以第三方軟件   ####
####  扮作有料嘅綱絡騙棍  ####
##########################

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前往外圍的甩毛 於 2019-1-11 02:16 AM 發表

惠陽係臨深果邊或者市中心可以,最多多一個半個近南站先可以。地鐵吾知幾時起好。我之前講就算盤買晒,冇人入住,二手市場自然吾得。
我經過見有些樓起到一半或幾層停工了。。接我們返深圳過關的司機大佬說開發商沒錢起下去。我去棕櫚島時棕櫚島本是香港新世界的。但之後都賣了給大陸公司之後都沒去了。服務全差了。本身這裡全是說廣東話的職員。。之後變了不知怎麼都沒去了

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。