註冊 登入

中國起左一大堆鬼城冇人住

仲要係中山都有超級多新樓空鳥鳥好恐佈

回覆 引用 TOP

精選樓盤
肥媽大灣區。帽事既

鄉土 黑名單
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28011557
不論什麼人,只要不是敵對分子,不
是惡意攻擊,允許大家講話,講錯了也不
要緊。各級領導人員,有責任聽別人的話。
毛語錄 139頁

回覆 引用 TOP

炒乜鬼丫,完全沒有二手市場搵鬼賣

回覆 引用 TOP

鄉下江門樓市好火熱窩,未起好已經賣得7788

回覆 引用 TOP

吹水冇使交稅,年年話爆,又咪年年升。過多兩年首期都冇噻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwin12345678 於 2019-1-11 12:08 AM 發表

你去恵陽看看有些起到幾層停工了。恵洲海岸居起了沒房產証。是但起了出來算
惠陽呢1年每個月返3ㄧ4次边有起幾層停工😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 危機 於 2019-1-10 11:29 PM 發表

有價冇市 過埋農歷年就要爆了 你們準備好未呀
年年都係咁講喇就算爆左會比你免肺住咩

回覆 引用 TOP

好少人經歷過買樓買咗死城
真係喊都無謂
而家配套好,比較少,二三拾年前好多呢啲例子 清水樓,乜撚都冇, 最後冇心機到求其 象徵式價錢 賣咗畀親戚

引用:
原帖由 myfriend一 於 2019-1-11 09:33 PM 發表

好少人經歷過買樓買咗死城
真係喊都無謂
而家配套好,比較少,二三拾年前好多呢啲例子 清水樓,乜撚都冇, 最後冇心機到求其 象徵式價錢 賣咗畀親戚 ...
我買寶寶太古時。收樓時都是垃圾一樣。。。。

雖然我都相信房產可能有些危機
不過講個很多人已經知道很多年的地方,根本就係喺度危言聳聽
你試下喺上海,廣州睇下有冇人買

引用:
原帖由 acacac 於 2019-1-11 12:03 AM 發表

真金白銀賣哂
點爆?
股票夠真金白銀啦,白痴。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 illm8888 於 2019-1-11 10:05 PM 發表

雖然我都相信房產可能有些危機
不過講個很多人已經知道很多年的地方,根本就係喺度危言聳聽
你試下喺上海,廣州睇下有冇人買
剩中山姮洲都一百棟樓。你去買哂去。。大媽區經紀會很謝謝你你

引用:
原帖由 raygogo 於 2019-1-11 09:12 AM 發表

你博吾博吖,收樓果陣話你做吾好。左扣右扣。呢d生意風險極大。吾比你都仲得
萬科d單多到暈,佢哋亦會比供應商賺錢,甚至幫你揾銀行周轉,所以先咁多供應商跟住揾食,好過逼貴完同痕大好多啦,亦好過+X哥d job

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 股貴勝 於 2019-1-11 01:49 AM 發表

講真,喺大陸做地產,個個老細都希望唔使找數㗎啦。
香港好多都一樣,當年王7輝,宜家大大蕉

回覆 引用 TOP

呢排fb 好多中山珠海樓廣告 

我是鳳凰我是豬

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。