註冊 登入

中國起左一大堆鬼城冇人住

引用:
原帖由 WesleySze 於 2019-1-11 08:48 AM 發表

地溝油係由香港同台灣佬搞出嚟,主腦係擁有台灣101大樓個集團,判都判咗監。

詐騙大國係台灣,留意下新聞聞,全世界拉的電話詐騙集團,有7,8成係台灣人。 ...
玩野呀?有無幫人掘埋個窿先?笑L死我了。

精選樓盤
引用:
原帖由 ilovenikita 於 2019-1-11 02:02 AM 發表

反中垃圾講支爆都可信,十年前反中垃圾就講鬼城,但幾年系都住曬人!阻人發達如殺人父母,講支爆30年,如果2019年中國唔爆,祝反中垃圾死全家
同「末日教派」一樣,反正無寫包單無保證⋯⋯話「世界末日」來到,上次話1997,無事!
原來「耶穌」出生日期有誤,於是改為1999。又無事,原來電腦有「千年蟲」問題,改為2000年,又無事,再改⋯⋯
話中國「支爆」的,也一樣,但講左成三十幾年喎!
總之信佢一成,雙目失明;信佢成半,傾家蕩產;信佢兩成,家破人亡。
因為有末日教派,係會自己為信徒製造「世界末日」的!
因此,欲要「中國支爆,必自自爆」!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 超級大大大蕉 於 2019-1-11 08:55 發表

玩野呀?有無幫人掘埋個窿先?笑L死我了。
咁易笑死,使唔使幫你掘咗先

你是心裡真的有基督,還是借基督之名去遮掩你的醜陋。

回覆 引用 TOP

屋係用黎抄吾係住架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 getmerambo 於 2019-1-11 08:55 發表

祝中國多D十級地震,多難興邦呀馬!
你咁黑心,有無為自己屋企人著想過

你咒人一句,自己都要受返一半,通常被你咒嗰個咒極唔死,應晒係你自己身上。

天滅中共呢句咒語講咗廿幾年,越咒越強。

江澤民越咒越精神。

你是心裡真的有基督,還是借基督之名去遮掩你的醜陋。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 acacac 於 2019-1-11 12:03 AM 發表

真金白銀賣哂
點爆?
第一,咁易賣得晒使5,6折賣活下去。第二,買左嘅房價大跌又上唔到會。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 危機 於 2019-1-10 11:29 PM 發表

有價冇市 過埋農歷年就要爆了 你們準備好未呀
北上廣深爆咗好多年啦,執咗幾多平貨呀?

回覆 引用 TOP

樓主返過大陸未?

回覆 引用 TOP

賣咗就得啦..........住唔住, 係客仔嘅問題...........

當年梁振英, 整咁多樓市辣招, 話明係保障銀行體系.............即係爆都唔緊要...........

專心炒股........

吹水會分心, 會走雞.............

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 股貴勝 於 2019-1-11 01:49 AM 發表

講真,喺大陸做地產,個個老細都希望唔使找數㗎啦。
我唔認同你講啦
應該是只要做地產的
管你是那個國家
老細都希望唔使找數才真
連我們最愛的美國總統傻普也多次破產跑包工頭數
可見地產佬那有愛埋單的

引用:
原帖由 fba71a8c9b5eda 於 2019-1-11 12:46 AM 發表

萬科一般一年先找數,仲要押質保金,但一定唔會唔比
你博吾博吖,收樓果陣話你做吾好。左扣右扣。呢d生意風險極大。吾比你都仲得

引用:
原帖由 acacac 於 2019-1-11 12:03 AM 發表

真金白銀賣哂
點爆?
炒果班點會俾哂錢

回覆 引用 TOP

有樓冇人住,有人冇樓主。

回覆 引用 TOP

引用:

真金白銀賣哂
點爆?
政府向徵農地,農民一夜富貴。之後出現無錢無質素發展高,用高息高優惠向農民集資,加上地區政府求功勞大力鼓勵市區發展。錢就只一味灌入樓市。

所謂冤枉嚟,瘟疫去。雙輸局面,只待境外資金流入托住樓價,直至資金大量流出,泡沫即爆。官就跟著排隊跳樓

回覆 引用 TOP

近期係有回落, 包括一線城市。不過岩岩降個人所得稅政策樓市未有耐爆!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。