註冊 登入

中國起左一大堆鬼城冇人住

中國多鬼城,房產泡沫爆破,中國經濟崩潰,反中反華白痴仔講咗幾十年,厭唔厭呀?

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 危機 於 2019-1-10 11:29 PM 發表

有價冇市 過埋農歷年就要爆了 你們準備好未呀
https://youtu.be/2g05K2zOUqk

回覆 引用 TOP

不是住的,用來向銀行借錢再圈錢走人,又或者作上市資產保證。
上市收錢派高息之後梗係走投啦。

請注意我在這網發表的,純粹是個人的見解,當提到某些看法時,那都我自己的印象及瞭解,這世界之美好是在於各人皆有不同的想法,信仰和喜惡。你與我的不同,並不重要。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 虎影俠 於 2019-1-10 11:31 PM 發表

香港人會買
肥媽會買

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwin12345678 於 2019-1-10 11:58 PM 發表

現在這個問題遠到去清遠都起滿樓沒人住。。萬科5折還送裝修都沒人買
5折還送裝修都沒人買

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwin12345678 於 2019-1-10 23:58 發表

現在這個問題遠到去清遠都起滿樓沒人住。。萬科5折還送裝修都沒人買
How about shenzhen

回覆 引用 TOP

咁多小學雞?
講唔講到雅居樂點樣被中央支持?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwin12345678 於 2019-1-11 01:38 AM 發表

恵陽當年是炒有高鐵。起好高鐵但有價沒市。這裡治安非常差。出入都要很少心特別是晚上。因我從前去棕櫚島高球場會經過這裡看到的清遠是炒有輕軌同地鐵。。但其實後期清遠好像沒有地鐵。定還在計劃。這個真不清楚。。中山姮洲附近都起了許多樓空哂。全沒人住 ...
幾年前買惠陽比BB,去到睇真係有D驚,何只鬼城,成個區由坪山過去,沿路好多樓盤,又隔好遠,可能3-4km. 樓同樓之間乜都冇,全爛地。香港人真唔慣。
BB話,唔遠,打車好快到市中心,騎單車又得。仲話會起地鐡接高鐵站。將來會方便。
咁我就5000一平買左間80多平。E加升到8-9千了

引用:
原帖由 trumptrumpbest 於 2019-1-11 08:14 發表

中國已經開始急劇人口老化,未富先老,人均gdp全球只排第 85 位

出生率全球最低之一

數億老人拖累經濟,世界品牌一個都冇,勞動人口又劇減

情況只會越嚟越差,其實長遠中國已經冇希望 ...
Stupid, Japan has much lower birth rate

回覆 引用 TOP

成日吹淡

回覆 引用 TOP

講到口臭未呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港樓奴 於 2019-1-11 07:33 發表

上海外灘的樓,全部過千萬一間,3至4間房的,租金16000-30000萬。好多外國人都租來住。d業主有上海本地人,華僑,早些年03年左右百幾萬買落!升了10幾倍!
爆乜!早年的人個個好多套房,根本無憂。只是窮人更難進入這些地區而已,
窮人會住得遠d,上班來回用時間換。但是,上海的交通巴士2元,地鐵3⃣️元,一個平價面12元!相比下,底下層生存到。
但是香港社會不同! ...
Yes, 住到出左上海都ok

回覆 引用 TOP

你講依D 目的只有一個 想比打手插屎忽

回覆 引用 TOP

最憎班垃圾乜經濟都唔識衝出黎柒
之前網傳有幾個鬼城發展左無人住
而絕大部份而家已經變左小社區
你話係咪所有都一定會有人住?邊個話1定?
世界上絕大部份地方都有呢班垃圾所講嘅鬼城,又如何?
美國底特律夠被稱做鬼城,罪惡之城
啲樓白菜價,幾乎免費都無人住
班垃圾又唔敢出黎咬主人

以前你地出post都可能有1,2張圖
而家9嗡唔洗本

國小時:「媽,我長大不要嫁了!我要待在妳的身邊!」
國中時:「媽,我會和妳住在一起!」  
高中時:「媽,我會常回來看妳的。」  
大學時:「媽,有空常來看我啊!」
嫁人後:「媽,沒事別來找我啊!」

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 危機 於 2019-1-10 11:29 PM 發表

有價冇市 過埋農歷年就要爆了 你們準備好未呀
年年都话爆? 炮仗??

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。