註冊 登入

中國起左一大堆鬼城冇人住

共產主義社會係唔會有爆呢回事

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 acacac 於 2019-1-11 12:16 AM 發表

不要說一個半個例子
起唔成係細公司
因為中央收緊水喉
細公司有財政問題
樓主講係鬼城=「起好無人住」
以我所知係已經賣哂
人家用作投資
何來爆呢? ...
中國樓市過完年就急升到時繁榮過香港,信者得救,救到大陸地產商,快去買樓。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Sadistic 於 2019-1-11 07:38 AM 發表

this is real ghost town DETROIT

https://youtu.be/kfRnbILk3XE
Dead Mall USA 2018

https://youtu.be/tehz1ksXsCM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 keegan011 於 2019-1-11 02:24 AM 發表

大陸官員自己講大陸數據不可信 :)
Wc畜生邊次唔係用所謂大陸官數據。
聽人講實際GDP 0%就以為中共講既GDP增長6%系假
笑死
一句講,2019中國唔爆,反中wc死全家

Ghost town USA 2018

https://youtu.be/X_J_uUx7Rdg

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 危機 於 2019-1-10 11:29 PM 發表

有價冇市 過埋農歷年就要爆了 你們準備好未呀
講左40年會爆啦,點解要過左年?過邊一年?

做人咪咁ON9。

信大陸會爆,不如信聖經世界末日啦,聖經2000幾年前已吹世界會末日啦。

坐係處等死好過啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwin12345678 於 2019-1-10 11:58 PM 發表

現在這個問題遠到去清遠都起滿樓沒人住。。萬科5折還送裝修都沒人買
等中國人口增加到20億的時候就有人買鳥

回覆 引用 TOP

妖言惑众

回覆 引用 TOP

比鬼住住先

Jerry

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 危機 於 2019-1-10 11:29 PM 發表

有價冇市 過埋農歷年就要爆了 你們準備好未呀
我信大把鬼城!但我不信會爆!以最近珠海為例,佢人口得200萬!但每樓新樓落成量有4到5萬!鬼到不得了!但就係不爆

中國三四線樓市早爆了,人口往一二線移動,二線還可以,一線就如港樓,話爆了多年但如不限購樓價會大漲,需求強大,大陸買樓不要貪平買偏遠的地方用來投資,港人多買深圳市區,很少聽到會虧的

回覆 引用 TOP

估计楼主冇買過大陸樓,自己操作下先定論,會比較中肯

向目標出發

回覆 引用 TOP

點解會過埋農歷年先爆?
點解係農歷年?

免責聲明:
本人所發表的包括但不限於文章,圖片和超連結,並不可靠,均不構成任何投資的邀約或建議。
如有任何人因本人所發表之言論而導致任何損失,需自行承擔,與本人無關。

回覆 引用 TOP

中國已經開始急劇人口老化,未富先老,人均gdp全球只排第 85 位

出生率全球最低之一

數億老人拖累經濟,世界品牌一個都冇,勞動人口又劇減

情況只會越嚟越差,其實長遠中國已經冇希望

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。