中國起左一大堆鬼城冇人住

引用:
原帖由 _👻_ 於 2019-1-11 04:45 PM 發表

Good idea
自由市場唔會強迫人咁樣做咖,要咁樣做就等一國一制啦

熱賣及精選
引用:
原帖由 edwin12345678 於 2019-1-11 12:25 AM 發表

萬記都拖欠我朋友工程數沒找數了。你幫他找嗎
乜你有朋友既咩

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然
引用:
原帖由 危機 於 2019-1-10 11:29 PM 發表

有價冇市 過埋農歷年就要爆了 你們準備好未呀
邊到?? 比個名來SEARCH吓

責難無於事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 危機 於 2019-1-10 11:29 PM 發表

有價冇市 過埋農歷年就要爆了 你們準備好未呀
點會爆, 跟賣跟買.
報導者被收聲.
一定唔會爆. 因為爆左都無人知.

回覆 引用 TOP

中國有3萬億美元外匯儲備,再加黃金等儲備,如果大陸要爆,係巿塲拋售美債同黃金,係香港不問價掟樓。

全世界攬炒,想支爆的準備現金執平貨未?

你份工夠穩夠陣過唔過到呢個大浪

你是心裡真的有基督,還是借基督之名去遮掩你的醜陋。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大林林 於 2019-1-11 17:20 發表

乜你有朋友既咩
佢朋友咪李洪志同蔡英文囉😜

好多呆灣仔係度扮中國國情專家

你是心裡真的有基督,還是借基督之名去遮掩你的醜陋。
引用:
原帖由 fatc7 於 2019-1-11 03:33 PM 發表

舊年去清軟已經係咁啦,d鬼城好壯觀不用40萬人仔,不過唔使錢都米搞!管理費都唔少野,更何況靜到人影都冇隻
但清遠市。好像一個大湖這些兩岸兩邊這樣。環境算幾好。價錢也平。有輕軌。但真起得太多樓沒人住是事實。

引用:
原帖由 大林林 於 2019-1-11 05:20 PM 發表

乜你有朋友既咩
我有沒有朋友。我想都沒須要向你交代什麼。關你春事咩

引用:
原帖由 WesleySze 於 2019-1-11 05:37 PM 發表

佢朋友咪李洪志同蔡英文囉😜

好多呆灣仔係度扮中國國情專家
我全是土生香港人。但我有3個地方國籍或護照。

引用:
原帖由 股貴勝 於 2019-1-11 01:50 PM 發表

我原本都想講全世界,但因為我知道上一兩代香港地產界,仲有啲正常商人,所以我先冇咁講。
上兩代?
就算未死都退晒休啦
而家既老闆有邊個同你講心

回覆 引用 TOP

鬼城給鬼住的,香港人不應靠近

回覆 引用 TOP

The only thing we have to fear is fear itself.
安德列‧科斯托蘭尼:投機是種藝術,而不是科學
吳瑞麟:100%心理,跟選股無關。
引用:
原帖由 edwin12345678 於 2019-1-10 23:58 發表

現在這個問題遠到去清遠都起滿樓沒人住。。萬科5折還送裝修都沒人買
清遠樓住滿人喔,我見是大把山入面出市區居住工作。

股票必勝法   貪心輸錢贏   輸血不輸錢   人人去輸血  
殺人不打風   落雨去離島  離家飲煉奶   見人分遺產  
出獄嫌錢腥   快樂冇人格  出家冇人工   攻而無不克  戰無不勝矣
小弟的話,多數9UP,請一笑置之
多空樓代表D貨窄死左
無人有動機推冧個市玩死自己

回覆 引用 TOP

大陆全民买楼,的楼几代人都住不西。还望再升,不会升。比较其他国家,大陆是全球最高。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。