註冊 登入

中國起左一大堆鬼城冇人住

引用:
原帖由 q5756667877 於 2019-1-11 02:28 PM 發表

債券違約風暴今年繼續爆 下個爆的係…http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20190111&s=7015342&a=59129816
內房債息愈發債愈高息。
6%打問號8%要警惕10%預左違約。

熱賣及精選
引用:
原帖由 路西法基金經理 於 2019-1-11 03:11 PM 發表

內房債息愈發債愈高息。
共狗說大陸人同佢地大把錢。叫佢地共狗買哂去。。這有錢還發債幹嘛。。唔通可能是為了興趣

引用:
原帖由 路西法基金經理 於 2019-1-11 03:11 PM 發表

內房債息愈發債愈高息。
好多唔只10%

回覆 引用 TOP

我絕對相信共狗所說。大陸是根本全沒有這些差不多沒人住的地區。。因為共狗太有錢早給他們買哂

大陸人申請嚟香港點會悲哀呀??

回覆 引用 TOP

搵鬼買

回覆 引用 TOP

好容易解決, 叫香港政府立法, 凡在香港買多於一個單位, 必須在國內買相同數量單位, 咁就掂晒

舊年去清軟已經係咁啦,d鬼城好壯觀不用40萬人仔,不過唔使錢都米搞!管理費都唔少野,更何況靜到人影都冇隻

我有大把錢的話..... 都可能會買黎擺. 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zenith 於 2019-1-11 03:25 PM 發表

好容易解決, 叫香港政府立法, 凡在香港買多於一個單位, 必須在國內買相同數量單位, 咁就掂晒
Good idea

go go go

##########################
####  謝絕伸手黨      ####
####  鄙視以第三方軟件   ####
####  扮作有料嘅綱絡騙棍  ####
##########################

回覆 引用 TOP

你老母生落一竇契家仔咪一樣無樓住!啱晒啦

引用:
原帖由 危機 於 2019-1-10 11:29 PM 發表

有價冇市 過埋農歷年就要爆了 你們準備好未呀
你熊咗好多?定沽左好多張期指?你講呢啲鬼成一直都有亦唔少,但一直都冇爆,我諗你個倉爆得更加快。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大口Sam 於 2019-1-11 08:25 AM 發表

幾年前買惠陽比BB,去到睇真係有D驚,何只鬼城,成個區由坪山過去,沿路好多樓盤,又隔好遠,可能3-4km. 樓同樓之間乜都冇,全爛地。香港人真唔慣。
BB話,唔遠,打車好快到市中心,騎單車又得。仲話會起地鐡接高鐵站。將來會方便。
咁我就5000一平買左間80多平。E加升到8-9千了 ...
幾年升到八九千其實不算特別多,不過真正的價值在你賣時才知,大陸二手樓就算在一線城市歡迎程度都跟香港差很遠

引用:
原帖由 晚間雀躍的手袋 於 2019-1-11 04:53 PM 發表

你老母生落一竇契家仔咪一樣無樓住!啱晒啦
你話自己老母架 因住有報應

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。