註冊 登入

中國起左一大堆鬼城冇人住

係咪喺大灣區

回覆 引用 TOP

精選樓盤
驚樓主你冇錢買好过啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwin12345678 於 2019-1-10 11:58 PM 發表

現在這個問題遠到去清遠都起滿樓沒人住。。萬科5折還送裝修都沒人買
睇落無規劃,地方亂鳩咁賣地,又唔起配套,邊會有人住...

其實有個問題想問好耐,國家無小區建設指引規定地方政府賣幾多地就要有約干數量嘅公共配套嘅咩?

如果無咪仲兒戲過小學生玩SimCity?

伍毛害人 影響蒼生!

回覆 引用 TOP

中國最出名 做假,翻版,地溝油,詐騙,三聚氰胺,豆腐渣工程,講大話,黑心疫苗,d 嘢會爆炸

講政治,D人停留咗係文革,六四

講經濟,D人停留咗係198幾年

所謂知己知彼,真正深入去了解你的敵人。

耳聽三分假,眼看未為真,真正自己去接觸下個實際理境。

就算你真係唔願意返大陸睇,而家互聯網咁方便,去D國際機構,例如聯合國,世界銀行,國際貨幣基金會,睇下D數據點講。

你是心裡真的有基督,還是借基督之名去遮掩你的醜陋。
樓是用來炒的

香港街巷心理戰 真理合一
Part 1 http://youtu.be/wA96XeyRhFs
Part 2 http://youtu.be/VXGfGwKQDWw
Part 3 http://youtu.be/Ab_NdbdN1HU
Part 4 http://youtu.be/X9pQEUxe0ro
唔好學烏克蘭, 大家要救香港!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 manyclicks 於 2019-1-11 08:44 發表

中國最出名 做假,翻版,地溝油,詐騙,三聚氰胺,豆腐渣工程,講大話,黑心疫苗,d 嘢會爆炸
地溝油係由香港同台灣佬搞出嚟,主腦係擁有台灣101大樓個集團,判都判咗監。

詐騙大國係台灣,留意下新聞聞,全世界拉的電話詐騙集團,有7,8成係台灣人。

你而家搵單中國製造爆炸我睇下,蘋果,三星就真係爆嘞。

有無諗過美國點解會對中國有龐大貿易逆差,咪就係中國製造平又好,大量買囉。美國連波士頓,芝加哥地鐵都係用中國中車。

美國話起高鐵,個時速唔夠200公里。

AT&T,4G半扮5G

鳩起,唔係邊有咁多工作,工人飯照有得食,不過多數收唔到錢。
之前睇片起到新年左右就會判頭失蹤,過年要鄉下或公安掃走。

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

回覆 引用 TOP

好多都買嗮喇,衹係有d入住率低。鬼城最出名就系鄂爾多斯,之前外媒報導,現在你再去睇睇,大把人咯。而且有d係賣了大半,因為之前地价低已經回本,剩下嘅地產商唔優賣。

移民囉⋯⋯
唔洗起香港供成世

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 危機 於 2019-1-10 11:29 PM 發表

有價冇市 過埋農歷年就要爆了 你們準備好未呀
唔會爆,地方建設要撇賬,只係刷咗個數字,中央銀行唔入賬就得。中共根本非市場經濟,起完樓賣唔出係冇問題。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwin12345678 於 2019-1-11 12:25 AM 發表

萬記都拖欠我朋友工程數沒找數了。你幫他找嗎
On9又搞笑

回覆 引用 TOP

俾一帶一賂D窮人免費入住

引用:
原帖由 supersupersam 於 2019-1-11 12:12 AM 發表

好多人會買來放租,
國策問題,
四川好多地震,水災,
近10年搬了好多原居民去呢d清遠地方,
又可解決天災問題,又少d人受災
好方法,
d人南下打工,又搵到吃,
吾使政府養 ...
祝中國多D十級地震,多難興邦呀馬!

引用:
原帖由 getmerambo 於 2019-1-11 08:53 發表

俾一帶一賂D窮人免費入住
留返俾香港人住的

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。