註冊 登入

都係中央勁,一早睇穿吊米雷是大老千,決定...

呢隻嘢反而財演都唔見議買啵
大渣咁信小渣阿伯噉就扺屎LOW

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 22222.22 於 2019-1-10 11:40 AM 發表

首先令人耐人寻味的是公司董事长雷军的话,他指集团方向,并不是单纯的硬件公司,而是创新驱动的互联网公司。众所周知,小米是手机生产公司,2015年智能手机收入占总收入8成,2017年占7成,但说自己不是做手机,有点奇怪吧。

这也还好,更令人摸不着头脑的是他指公司会永远坚持硬件综合净利率不超过5%,主因他不认同今天的生产销售现象。例如15美元成本的东西,商店里要卖150美元,他们认为这是低的生产效 ...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 samsungnote1 於 2019-1-10 12:30 PM 發表

買個電話支持下就算啦, 走去買股票...
我剩係買咗支自拍神棍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 2012sunny 於 10/1/2019 01:27 PM 發表

師兄勁呀,果然有睇招股書分析,其他股友盲中中人買佢又買,輸咗赖地硬,反省吓啦,所有市場都有老千,你地唔記得以前有隻5號仔呀,咪成日話大陸股唔好,隻700係咩嚟㗎,上市時你買咗等到E家你掂過轆蔗啦,怪就怪自己眼光唔好啦,有D師兄又話沽爆佢,噉對佢上咗市攞咗錢嘅有冇影响吖,死嘅咪D小股民囉,揸住喺度喊,重以為做英雄幫人,屌!講就容易,有錢重要有胆先得,講就天下無敵,不過喺香討係噉啦,個個鳩吹, ...
講真,咁樣插法,熊市一嚟,雷軍隻1810肯定插到得六七蚊,我覺得佢呢隻股專呃啲阿公阿婆買

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wingsyip 於 2019-1-10 12:03 PM 發表

我記得上市之後佢抽高二十幾蚊,後尾跌跌跌,而家得返九蚊,我真係想知十一二蚊有無散户揸緊貨
20。5

回覆 引用 TOP

8蚊樓下可以入兩首玩下嘅

回覆 引用 TOP

中證監好波

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大力神909 於 10/1/2019 11:11 發表

大陸股都是垃圾,買得多輸得多
同股不同權係真·仆街冚XX

回覆 引用 TOP

又唔係喎?

同蠱不同拳
都批比佢哋

有啲計嘅!

春有百花秋有月,
夏有凉風冬有雪,
若無閒事掛心頭,
便是人間好時節!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2019-1-10 11:16 AM 發表

上年巨型ipo新經濟股,股民财富 被嚴重蒸發,平均下跌50-70%

黑洞傳說
梨菊花就黑洞屌加明益禾地腥港人梨應該每天清晨跪拜每隔一個時辰上清香一注比佢老人渣

蘭州跳跳呃鳩人
引用:
原帖由 希志姐姐 於 2019-1-10 07:35 PM 發表

梨菊花就黑洞屌加明益禾地腥港人梨應該每天清晨跪拜每隔一個時辰上清香一注比佢老人渣

上比梨先\|/

回覆 引用 TOP

全升個屌米重跌多哟,D佢LM!

回覆 引用 TOP

國家任務

撈到錢收歸國有
撈唔到食香港錢

最高境界 公字都贏

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2019-1-10 11:16 AM 發表

上年巨型ipo新經濟股,股民财富 被嚴重蒸發,平均下跌50-70%

黑洞傳說
所以,舊年我買中國鐵塔ipo,買個時仲畀人笑,結果安安全全上岸。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 22222.22 於 2019-1-10 10:07 發表

禁止佢在A股上市害老百性,帶佢去香港陰乾港人血汗錢

中央政府還是愛人民的,大大好波!

屌米目標價五蚊見!
當然700比小米強多了解!!

有些人, 留與不留,始終都會離開

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。