註冊 登入

都係中央勁,一早睇穿吊米雷是大老千,決定...

唔係淋病個仔係度打工 第一日就跌穿$10

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 kavid0 於 2019-1-10 10:14 AM 發表

就喊,死人你小加
係狸吊+ 禍害香港股市,股仔都5升元兇,淨識抽新股水

風火雷電,儒道佛
窮兇極惡,仁義心

我是雷,我是火,邪我本性,神是我

雷火邪神

合金鋼不堅  中子彈何難
群英攻科技  敢破世上關

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 22222.22 於 2019-1-10 10:07 AM 發表

禁止佢在A股上市害老百性,帶佢去香港陰乾港人血汗錢

中央政府還是愛人民的,大大好波!

屌米目標價五蚊見!
中國人人不打中國人,但香港。。。

雷軍死左未,條大陸狗剩係識得潛水

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 soilvvang 於 2019-1-10 12:20 PM 發表

什麼葵涌100,是大陸人,大陸小商戶?
大陸偷呃拐騙成性, 並無講過香港無老千
唔好轉移視線

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 elviskwok 於 2019-1-10 12:34 PM 發表

中國人人不打中國人,但香港。。。
下一句係咪香港人不是中国人?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 22222.22 於 2019-1-10 10:07 AM 發表

禁止佢在A股上市害老百性,帶佢去香港陰乾港人血汗錢

中央政府還是愛人民的,大大好波!

屌米目標價五蚊見!
5蚊P/E就拍住蘋果啦,個半合理的,
最離譜是痕身指數公司,一上市就馬上入指數,破壞哂規矩,無解釋點解做出咁嘅事,
你mpf是買指數基金的應要求解釋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sme 於 2019-1-10 12:31 PM 發表

。但据内媒报道,小米首批员工期权也于今日起解禁,翻查招股书,上市前授出购股权的行使价介于0至0.34美元(约2.66港元),料公司股价短期或受压。
3)大部分上市前投资者入场费仅3元,有的甚至低到0.0195元,套现利润以倍数计,有足够诱因沽货离场。如果以0.0195元入手计,按照昨日收盘价,有上市前投资者已经大赚568倍。 ...
睇結果好過 ! 現在傳媒己紅底唱好經濟! 到隻股跌到無藥可求就聾耳陳上身

林公子,員工期權價?

回覆 引用 TOP

好在當時無入手而家執身彩

回覆 引用 TOP

其實雷老细係股票高手,不過做佢對家就死。。

回覆 引用 TOP

佢上市個方式都知道係鬼啦...都吾明點解重有咁多人入....真係D錢多得制

回覆 引用 TOP

雷軍跳樓死未

回覆 引用 TOP

小米低端野,無國家機密,有排未到佢跳

免責聲明:本人的內容及圖片並不打算向任何人提供任何資訊.並且不構成任何建議.儘管所有資料乃本人秉誠提供.並相信資料之來源可靠.也不表示本人保證任何資料均屬完整.可靠.準確.具時效或適用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 22222.22 於 2019-1-10 11:40 AM 發表

首先令人耐人寻味的是公司董事长雷军的话,他指集团方向,并不是单纯的硬件公司,而是创新驱动的互联网公司。众所周知,小米是手机生产公司,2015年智能手机收入占总收入8成,2017年占7成,但说自己不是做手机,有点奇怪吧。

这也还好,更令人摸不着头脑的是他指公司会永远坚持硬件综合净利率不超过5%,主因他不认同今天的生产销售现象。例如15美元成本的东西,商店里要卖150美元,他们认为这是低的生产效 ...
師兄勁呀,果然有睇招股書分析,其他股友盲中中人買佢又買,輸咗赖地硬,反省吓啦,所有市場都有老千,你地唔記得以前有隻5號仔呀,咪成日話大陸股唔好,隻700係咩嚟㗎,上市時你買咗等到E家你掂過轆蔗啦,怪就怪自己眼光唔好啦,有D師兄又話沽爆佢,噉對佢上咗市攞咗錢嘅有冇影响吖,死嘅咪D小股民囉,揸住喺度喊,重以為做英雄幫人,屌!講就容易,有錢重要有胆先得,講就天下無敵,不過喺香討係噉啦,個個鳩吹,有幾多似師兄你咁認真研究吖

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。