• 瀏覽: 137,199
  • 回覆: 855
  • 追帖: 28
引用:
原帖由 空靈 於 2019-1-9 01:44 PM 發表

其實,我幾層樓揸手既樓奴

但,我日日都過得比你豪華
唔知對方係唔係真LA ,但最少人地有少少證明wo
你會唔會都show返D

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 willvss 於 2019-1-9 02:15 PM 發表

老實講。今時今日得8皮人工,連中產入門都未做到。
咦~咁你不如show吓,等大家咩叫真中產

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-1-9 04:33 PM 發表

sales 就 sale屎

2,衣方面,手頭錢多左買多幾套西裝見客都自信左,換對皮鞋精神爽利
你當佢著靚老西皮鞋,做醫療界對住塊鏡見下啲patient 咪容易理解囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 starwitness123 於 2019-1-9 01:40 PM 發表

1800系另外一間公司的partime
自己申請俾人笑,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-1-9 04:33 PM 發表

sales 就 sale屎

2,衣方面,手頭錢多左買多幾套西裝見客都自信左,換對皮鞋精神爽利
唉, 唔好咁啦, 你叫我點兜呀..
好心你記性好都唔好咁揚丫....

都係做公務員好,每個月穩袋三萬幾,
仲年年加人工,MPF政府又幫你供多幾倍
一路揸住個鐵飯碗 笑看樓價升跌
進可攻、退可守

回覆 引用 TOP

上得香討叻極有限,發放存摺圖片已證明合乎條件。

kwailo

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wize 於 2019-1-9 04:37 PM 發表

唉, 唔好咁啦, 你叫我點兜呀..
好心你記性好都唔好咁揚丫....
樓主自爆身世可憐 但係又係投資高手 喺香討地產版指指點點 我都冇辦法

附件

Screenshot_2019-01-09-16-38-28.jpg(80.75 KB)

2019-1-9 04:39 PM

Screenshot_2019-01-09-16-35-54.jpg(82.48 KB)

2019-1-9 04:39 PM

IMG_20190109_161504.jpg(488.69 KB)

2019-1-9 04:41 PM

IMG_20190109_161213.jpg(1.6 MB)

2019-1-9 04:42 PM

引用:
原帖由 clogalaxy 於 2019-1-9 04:34 PM 發表

我窮,但自知同有骨氣。

只係萄葡呢度班有錢人,唔會咀咒人。

仲有,我未窮得過樓主。
200幾萬現金夠啦, 其他擺落有回報嘅投資度好過...

引用:
原帖由 starwitness123 於 2019-1-9 04:39 PM 發表

你之前之後有冇入過呀 唔好淨係搵賺錢嗰啲字post出嚟至得㗎

有這麼多現金,應該盡快贖樓不做息奴而不是賣去自住房屋,跌市的一天很難會降臨,原因留給經濟學家講。

有餘款的話去供一個單位租出去,這樣甚至可以不用再上班受氣。

引用:
原帖由 starwitness123 於 2019-1-9 04:43 PM 發表

上年我買ETF 有超過一成升幅,上年你投資咩有更好回報呀
買咗幾多手 賺咗幾多斤牛肉 之前蝕咗幾多次

引用:
原帖由 starwitness123 於 2019-1-9 01:32 PM 發表

祥益個老闆話自己班員工不少月入5,6萬部分年薪百萬。講就天下無敵。我月入7萬以上,年尾,Commission會多D.
早前賣出自住套現連同儲蓄7球收息夠租屯門村屋連車位。

我都系80後,我在賣出自住後體會到了生活質素明顯改善,心理壓力明顯減少。自住吳怕升跌大前提系你份收入要夠穩定同有翻上下高。下面我就列舉左賣自住後我的生活轉變。

1,每月收定存利息,債息夠比租樓開支。吳需要一出糧就無 ...
電費520
屋很細

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]