註冊 登入

[其他] 月入7萬手持7球現金收息租樓等跌的美好生活(有圖有真相)

引用:
原帖由 chun1088 於 2019-1-9 01:36 PM 發表

SALARY 1800
吊,完來喺地產財經版出親圖嗰啲完來真係全部冇腦兼白痴嘅窮 L 嚟!

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 那些年的遺缺 於 2019-1-9 02:25 PM 發表

佢係中原地產AA
why

引用:
原帖由 starwitness123 於 2019-1-9 01:40 PM 發表

1800系另外一間公司的partime
七萬幾人工,要打份1800part. time?

重作吧 ,

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett
引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-1-9 02:27 PM 發表

why
CLP

引用:
原帖由 你假誠 於 2019-1-9 02:27 PM 發表

七萬幾人工,要打份1800part. time?

重作吧 ,
留堂 罸企啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 那些年的遺缺 於 2019-1-9 02:28 PM 發表

CLP
唔明

回覆 引用 TOP

7 m 80 k salary post 80
以為自己好叻
其實真係好基本

回覆 引用 TOP

一睇就知吹, 我如果得8皮就唔敢出街啦, 窮L死

引用:
原帖由 starwitness123 於 2019-1-9 01:32 PM 發表

祥益個老闆話自己班員工不少月入5,6萬部分年薪百萬。講就天下無敵。我月入7萬以上,年尾,Commission會多D.
早前賣出自住套現連同儲蓄7球收息夠租屯門村屋連車位。

我都系80後,我在賣出自住後體會到了生活質素明顯改善,心理壓力明顯減少。自住吳怕升跌大前提系你份收入要夠穩定同有翻上下高。下面我就列舉左賣自住後我的生活轉變。

1,每月收定存利息,債息夠比租樓開支。吳需要一出糧就無 ...
你list左幾個生活轉變出黎, 我更加相信你係扮有樓.
1, 你13年買樓, 借九成到今日都唔可能比你租樓貴.  至於裁員, 係咪租租炒左唔使住?
2-8, 講黎講去都係手頭上多左錢. 但, 問題係一個13年買樓嘅人, 每個月手上必定多過租租
你條數到底點黎?
ps. 其實依家仲有冇人會買plasma? 而且, 50幾60吋大電視都係幾萬蚊
一個月入七萬嘅人, 儲幾個月就買倒啦, 使唔使賣左樓先可以享受?
pps. 我當你真係17年中賣樓, 當時ccl160 今日174, 仲相差10%. 已經足夠證明你唔識睇市啦.
睇市好準嘅人, 我識一個, 你同佢完全唔同level.

引用:
原帖由 chun1088 於 2019-1-9 01:36 PM 發表

SALARY 1800
笑死我啦🤣🤣

回覆 引用 TOP

樓主。真的假不了。為被免避嫌疑卜。
再影多之前幾個月收入。
肯定閣下的實力。

回覆 引用 TOP

..........7皮人工 .......租都未夠交
7球老現慳慳地夠洗3年呱

小丑一名

回覆 引用 TOP

條 thread 睇到人好歡欣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ericchan654321 於 2019-1-9 02:37 PM 發表

..........7皮人工 .......租都未夠交
7球老現慳慳地夠洗3年呱
show 埋7球先

唔好潛

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。