[其他] 月入7萬手持7球現金收息租樓等跌的美好生活(有圖有真相)

引用:
原帖由 f1kon 於 2019-1-10 11:38 PM 發表

吊,誠哥會喺你面前灑命咩!節省少少喇!
呢區真係好多呢D人https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=25455312&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy

熱賣及精選
引用:
原帖由 天水圍大春袋 於 2019-1-11 12:35 PM 發表

大陸1年10萬有2250蚊利息

你儲700萬人仔有2250x70一年有15萬利息 香港先得雞碎咁少
我定3年,3.4375%年利率,即是3年10%

附件

1547183293310.jpg(94.95 KB)

2019-1-11 01:08 PM

回覆 引用 TOP

祗能活在吹噓同講大話世界嘅人,真係可憐!

然後再潛水

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日忽然牛牛 於 2019-1-11 12:40 PM 發表

呢區真係好多呢D人https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=25455312&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy
人,尤其華人,根本個個都有虛榮心,唔鍾意灑命嘅根本就唔係人嚟!講真「想灑命」係一種原動力,可以令人發奮圖強,又可以令人作奸犯科!

誠哥冇灑命?公認嘅本地首富使喺佢眼中嘅低端人口面前灑咩!一般人未有資格要誠哥喺佢地面前灑!

引用:
原帖由 明日忽然牛牛 於 2019-1-11 12:40 PM 發表

笑死,呢個世界有樣嘢叫 photoshop 同彩色打印機,玩開 PC 上開網嘅一定有一定識用!Post 稅單?印一張打過啲數字容乜易!Post 完丟咗佢留翻個 file 下次再用都仲可以!

網上世界唔好咁認真同跟車太貼!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 f1kon 於 2019-1-11 01:21 PM 發表

人,尤其華人,根本個個都有虛榮心,唔鍾意灑命嘅根本就唔係人嚟!講真「想灑命」係一種原動力,可以令人發奮圖強,又可以令人作奸犯科!

誠哥冇灑命?公認嘅本地首富使喺佢眼中嘅低端人口面前灑咩!一般人未有資格要誠哥喺佢地面前灑! ...
誠哥當然亦有虛榮心,不過佢貴爲香港公認首富已經無需再向其他人灑命,但佢其實亦曾公開講過外國傳媒低估左佢嘅身家。

回覆 引用 TOP

show埋果 7球出黎,等佢地收聲...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ff88 於 2019-1-11 11:03 AM 發表

最重要果7球show埋出黎就無人敢話樓主吹水架啦。快快貼。
重點係樓主自認中產,只有700萬現金,即係以前層樓唔會貴得去邊,何來供樓壓力,係香港中產有間屋仔有幾百萬現金大有人在。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 f1kon 於 2019-1-11 01:21 PM 發表

誠哥冇灑命?公認嘅本地首富使喺佢眼中嘅低端人口面前灑咩!一般人未有資格要誠哥喺佢地面前灑! ...
喺地產呢個咁功利嘅版區,大家三九唔識七,最直接攞出來曬當然係存款、稅單差餉,唔通曬自己碌鳩八吋長咩

引用:
原帖由 starwitness123 於 2019-1-9 01:32 PM 發表

祥益個老闆話自己班員工不少月入5,6萬部分年薪百萬。講就天下無敵。我月入7萬以上,年尾,Commission會多D.
早前賣出自住套現連同儲蓄7球收息夠租屯門村屋連車位。

我都系80後,我在賣出自住後體會到了生活質素明顯改善,心理壓力明顯減少。自住吳怕升跌大前提系你份收入要夠穩定同有翻上下高。下面我就列舉左賣自住後我的生活轉變。

1,每月收定存利息,債息夠比租樓開支。吳需要一出糧就無 ...
叫咁多一樓一,哂埋驗身報告,証明冇病,記得年年驗愛滋,等陣有錢冇命使

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日忽然牛牛 於 2019-1-11 02:53 PM 發表

喺地產呢個咁功利嘅版區,大家三九唔識七,最直接攞出來曬當然係存款、稅單差餉,唔通曬自己碌鳩八吋長咩
所以我只會喺相熟嘅版區至會貼圖!其他嘅貼嚟真係嘥鬼氣!

回覆 引用 TOP

樓市跌一萬賺一萬,跌到殘先收拾殘局。呵呵,之前個post show左3百萬及大灣區一間三層住宅。現再show 90萬存款

附件

IMG_20190111_171822.jpg(71.65 KB)

2019-1-11 05:22 PM

IMG_20190111_172141.jpg(49.6 KB)

2019-1-11 05:22 PM

IMG_20190111_172656.jpg(133.39 KB)

2019-1-11 05:29 PM

上面層樓150平,三層高 佛山樓值幾多錢?再加90萬港幣定期同埋上次3球現金。樓市數據再跌我再post。我仲有一層內地物業到時候兩本紅本一齊show。未計算老婆D account

回覆 引用 TOP

淘番泥?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 starwitness123 於 2019-1-11 05:22 PM 發表

樓市跌一萬賺一萬,跌到殘先收拾殘局。呵呵,之前個post show左3百萬及大灣區一間三層住宅。現再show 40萬存款
又係”跌一萬賺一萬”呢d Concept!

會唔會租樓日日賺添呀?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。