註冊 登入

[其他] 月入7萬手持7球現金收息租樓等跌的美好生活(有圖有真相)

引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-1-9 01:39 PM 發表

原來 aa唱淡呃盤

幾肯定係agent
只係唔知係地產aa定係保險...

精選樓盤
slash 揾食人士

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wize 於 2019-1-9 02:16 PM 發表

幾肯定係agent
地產啦

細A

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wize 於 2019-1-9 02:16 PM 發表

幾肯定係agent
6,有多餘錢股票市場撈平貨,買只地通拿戴下班同事嘩嘩聲

大家

小弟有事一求

大家守版規 唔好引起罵戰 慢慢同樓主討論

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 IPUser 於 2019-1-9 02:14 PM 發表

供樓點會每月冇一大筆, 隨時少過交租。
我供 $4600  
外父 一個人租樓住 幾份人夾錢  我一份都要 夾 $5000

回覆 引用 TOP

叻仔果然不失租戶強勁霸氣千令蚊夠交租啦⋯⋯有料到贏到盡啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-1-9 02:17 PM 發表

6,有多餘錢股票市場撈平貨,買只地通拿戴下班同事嘩嘩聲
其實我睇完佢寫幾點, 都幾肯定佢真係冇買過樓.

回覆 引用 TOP

以前個阿星中六合彩4仟萬,依家有4層楼,但仲要返工,我識佢,人地生活真打風流工,消磨時間

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 starwitness123 於 2019-1-9 01:32 PM 發表

祥益個老闆話自己班員工不少月入5,6萬部分年薪百萬。講就天下無敵。我月入7萬以上,年尾,Commission會多D.
早前賣出自住套現連同儲蓄7球收息夠租屯門村屋連車位。

我都系80後,我在賣出自住後體會到了生活質素明顯改善,心理壓力明顯減少。自住吳怕升跌大前提系你份收入要夠穩定同有翻上下高。下面我就列舉左賣自住後我的生活轉變。

1,每月收定存利息,債息夠比租樓開支。吳需要一出糧就無 ...
年尾計埋雙糧, bonus, 乜乜77先得果8皮就唔好出黎獻世啦

回覆 引用 TOP

樓主利害

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chun1088 於 2019-1-9 01:48 PM 發表

唔係呀, 佢有1800蚊...老底....
我估.
這就是高度, 只要努力, 你都可以去到佢既高度
佢係中原地產AA

樓主借d 唔借d,比人踢爆。慘。

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 starwitness123 於 2019-1-9 01:32 PM 發表

祥益個老闆話自己班員工不少月入5,6萬部分年薪百萬。講就天下無敵。我月入7萬以上,年尾,Commission會多D.
早前賣出自住套現連同儲蓄7球收息夠租屯門村屋連車位。

我都系80後,我在賣出自住後體會到了生活質素明顯改善,心理壓力明顯減少。自住吳怕升跌大前提系你份收入要夠穩定同有翻上下高。下面我就列舉左賣自住後我的生活轉變。

1,每月收定存利息,債息夠比租樓開支。吳需要一出糧就無 ...
好實在,小弟向你學習

回覆 引用 TOP

收入根本不穩定!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。