註冊 登入

[其他] 月入7萬手持7球現金收息租樓等跌的美好生活(有圖有真相)

樓主,我撐你......之前請提供多D資料如上年有總收入稅單咁.....

另外,建議樓主下次唔好再提plasma 電視,已經過氣好耐,應該用過千尺私人home theater 比較吸引D....另外地方大,電費幾千銀上萬會比較合理.....叫“外賣”就唔好深水樓上啦,應該尖咀酒店高級貨比較配合樓主嘅class 同口味......

熱賣及精選
引用:
原帖由 Howard9394 於 2019-1-9 04:00 PM 發表 
樓主,我撐你......之前請提供多D資料如上年有總收入稅單咁.....

另外,建議樓主下次唔好再提plasma 電視,已經過氣好耐,應該用過千尺私人home theater 比較吸引D....另外地方大,電費幾千銀上萬會比較合理.....叫“外賣”就唔好深水樓上啦,應該尖咀酒店高級貨比較配合樓主嘅class 同口味...... ...
唔得

去尖咀屋企就無得食新鮮牛肉

3,食。 未賣自住未必可以出入一田買送吳望價錢,賣自住後鐘意食乜就買乜。冬天羊腩煲,去牛肉檔留最新鮮的牛肉打邊路,一家人去食海鮮食到飽。以前去食垃圾放題,雞煲。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Howard9394 於 2019-1-9 04:00 PM 發表

另外,建議樓主下次唔好再提plasma 電視,已經過氣好耐,應該用過千尺私人home theater 比較吸引D....另外地方大,電費幾千銀上萬會比較合理.....叫“外賣”就唔好深水樓上啦,應該尖咀酒店高級貨比較配合樓主嘅class 同口味...... ...
人地有方法買倒4-5年前最後一批停產貨, 你唔係質疑佢呀?

引用:
原帖由 starwitness123 於 2019-1-9 01:32 PM 發表

祥益個老闆話自己班員工不少月入5,6萬部分年薪百萬。講就天下無敵。我月入7萬以上,年尾,Commission會多D.
早前賣出自住套現連同儲蓄7球收息夠租屯門村屋連車位。

我都系80後,我在賣出自住後體會到了生活質素明顯改善,心理壓力明顯減少。自住吳怕升跌大前提系你份收入要夠穩定同有翻上下高。下面我就列舉左賣自住後我的生活轉變。

1,每月收定存利息,債息夠比租樓開支。吳需要一出糧就無 ...
建議你睇睇舊帖,睇完會覺得自已好窮!

http://www.discuss.com.hk/viewth ... utm_source=whatsapp

有網友質疑我投資etf失利。我早幾年入左TBT上年已經賣出賺幾多你自己計算下。買時均價36,賣走時41元。呵呵

附件

IMG_20190109_161213.jpg(1.6 MB)

2019-1-9 04:13 PM

IMG_20190109_161504.jpg(676.86 KB)

2019-1-9 04:15 PM

引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-1-9 01:43 PM 發表

無飯開 唔怪得你人格都無埋
神回覆值得繼續推。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 starwitness123 於 2019-1-9 04:09 PM 發表

有網友質疑我投資etf失利。我早幾年入左TBT上年已經賣出賺幾多你自己計算下。買時均價36,賣走時41元。呵呵
跌咗十幾廿個%你無得用更好價入

升返D就攞彩

買樓咗幾十% 十陪 la

未計leverage

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-1-9 01:39 PM 發表

原來 aa唱淡呃盤

人地人工有證高又說唱淡AA,人地冇證明又說人窮AA,其實依度好多人也是講什麼也有理由反駁。

引用:
原帖由 starwitness123 於 2019-1-9 04:09 PM 發表

快買新鮮牛肉

換新皮鞋

引用:
原帖由 樹上粉紅的流彈 於 2019-1-9 04:15 PM 發表

人地人工有證高又說唱淡AA,人地冇證明又說人窮AA,其實依度好多人也是講什麼也有理由反駁。
3,食。 未賣自住未必可以出入一田買送吳望價錢,賣自住後鐘意食乜就買乜。冬天羊腩煲,去牛肉檔留最新鮮的牛肉打邊路,一家人去食海鮮食到飽。以前去食垃圾放題,雞煲。

我信佢

引用:
原帖由 chun1088 於 2019-1-9 01:43 PM 發表

即係咁, 可能12月發霉, 做左單租客, 分到1800蚊
跟手出2018年的花紅, 有83490, 除番12個月, 有6957/月
新年前可以拎幾百蚊去恤個靚髮.
這也可能是月薪1800…

回覆 引用 TOP

引用:

睇唔到買賣價 再post買咗幾多手幾多錢入幾多錢出

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-1-9 04:15 PM 發表

快買新鮮牛肉

換新皮鞋
你留翻啖氣暖肚啦,我吳系話自己叻。普通二人家庭月入7萬好多都系。關鍵系生活吳一定要有自住樓

引用:
原帖由 clogalaxy 於 2019-1-9 04:09 PM 發表

建議你睇睇舊帖,睇完會覺得自已好窮!
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=25455312&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=whatsapp
樓主

不如你學人貼下結存出來,有圖有真相啊。
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
改圖都好啊

買樓基本 要1開2, 2開4 .唔係的話, 你只係Loser
所以論壇上個個月入10萬, 單位4個.   

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。