廣結良朋,尋找投資樂土!只限溫文派進入!!Ver 13

引用:
原帖由 zerogodv 於 2019-3-13 04:53 PM 發表

唔係睇淡,我講明,係震盪式下跌和上升,星期一二我睇升,星期三磨,星期四五插以BB1做指標(詳情見上文
我都CALL左 1299, 博業績破頂

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
分析下大既現在情況,可以說「升又唔係,跌又時機未至」

曾經講過一個天災,一個人禍,天災唔駛講由個天決定,但人禍可能在共和黨

我開始懷疑侵侵會被自已黨友出買

要連任總統必先打好個江山,侵侵要前無古人後無來者,急於和中國簽協議,所以皇帝唔急反而太監急

第二,要知道除通俄門外,相信大量黑材料已落入中方手中,當總統選舉開打時,攻擊侵侵既黑材料會不斷暴光,到時美股就GG

所以人禍比天災還要遺害更深

港匯又接近弱方,港府無計下繼續沽貨,儲備一日比一日小,危機再現

歐洲英國脫唔到歐唔係好消息,對好多歐洲企業係壞消息,不斷拖只會令企業成本增加,經濟難有起色,加速歐債危機2.0

現在點呢,震盪式既上下升跌已開始,港股失方向,會在29500-27500行大range,指標繼續失效,老散未必能承受得到,唯有轉身快,身手不凡既DT或短炒可持續,正股就免了,太危險!

小小分析,個人睇法,不喜任插

引用:
原帖由 zerogodv 於 2019-3-13 05:09 PM 發表

曾經講過一個天災,一個人禍,天災唔駛講由個天決定,但人禍可能在共和黨

要連任總統必先打好個江山,侵侵要前無古人後無來者,急於和中國簽協議,所以皇帝唔急反而太監急

第二,要知道除通俄門外,相信大量黑材料已落入中方手中,當總統選舉開打時,攻擊侵侵既黑材料會不斷暴光,到時美股就GG

所以人禍比天災還要遺害更深 ...
補充一句
皆因今年既因
種下下年既果

慢慢諗

引用:
原帖由 zerogodv 於 2019-3-13 05:12 PM 發表

補充一句
皆因今年既因
種下下年既果

慢慢諗
..小龍肛恩話今年見22000,走數了

引用:
原帖由 ultmable 於 2019-3-13 05:27 PM 發表

..小龍肛恩話今年見22000,走數了
邊個?

引用:
原帖由 zerogodv 於 2019-3-13 06:25 PM 發表

邊個?
同沈大師一樣功力深厚

回覆 引用 TOP

我既畫圖功夫係咪勁佐好多呢!

呢幅叫大戶的微笑

引用:
原帖由 zerogodv 於 2019-3-13 04:53 PM 發表

唔係睇淡,我講明,係震盪式下跌和上升,星期一二我睇升,星期三磨,星期四五插以BB1做指標(詳情見上文
做你對家,我睇星期四,五升加破頂

引用:
原帖由 ultmable 於 2019-3-13 11:32 PM 發表

做你對家,我睇星期四,五升加破頂
好!穿佐BB1加注292止

引用:
原帖由 zerogodv 於 2019-3-13 11:41 PM 發表

我主要睇牛熊指標,簡單易明,今日調整完再向上殺熊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zerogodv 於 2019-3-13 11:41 PM 發表

有隻28988回收 100%街貨重牛, D熊仔真係好勇猛

引用:
原帖由 ultmable 於 2019-3-14 12:02 AM 發表

有隻28988回收 100%街貨重牛, D熊仔真係好勇猛
牛熊指標都有一定既指向性,但我只作參考,今日現貨有可能好多熊仔食佐糊,後巿跌唔落回反上去會令買牛熊既散戶比較向牛入手,我地睇梗既係禽日既牛熊圖,大戶要殺既係即日既牛熊圖,所以,先機會盡失,我只會作參考及某一面比較強既時候先真係考慮企對家,呢個係我自己既諗法,當然加埋TA及資金流可出一個大既,單用一樣既指標我覺得比較危險。唔係唔work係我自己唔會咁做

引用:
原帖由 zerogodv 於 2019-3-14 01:08 AM 發表

牛熊指標都有一定既指向性,但我只作參考,今日現貨有可能好多熊仔食佐糊,後巿跌唔落回反上去會令買牛熊既散戶比較向牛入手,我地睇梗既係禽日既牛熊圖,大戶要殺既係即日既牛熊圖,所以,先機會盡失,我只會作參考及某一面比較強既時候先真係考慮企對家,呢個係我自己既諗法,當然加埋TA及資金流可出一個大既,單用一樣既指標我覺得比較危險。唔係唔work係我自己唔會咁做 ...
早晨,期指升梗,唔通等陣會如你所料倒跌,定還是破頂

引用:
原帖由 ultmable 於 2019-3-14 08:20 AM 發表

早晨,期指升梗,唔通等陣會如你所料倒跌,定還是破頂
跌!唔多!升返而可能穿29000,如果中埋,真係我自己都有D驚

引用:
原帖由 zerogodv 於 2019-3-13 05:09 PM 發表

所以人禍比天災還要遺害更深 ...
thx

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。