廣結良朋,尋找投資樂土!只限溫文派進入!!Ver 13

引用:
原帖由 kaozil 於 2019-1-17 18:44 發表

咁下星期一去23樓一齊食熊
落到23樓就肥囉

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 zerogodv 於 2019-1-17 18:52 發表

隻58516係0.18開既,現在0.05,快閃佐兩三次,加埋隻60456快閃佐十數次都有900數至一千蚊,如果明日食,最多都係輸幾百。

60456不問價走啦,牛不利我已是上年既事,今年過佐年後就大家小心D玩啦

如無意外底可能真係23000 ...
咁希望大家可過肥年

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 millerkit31 於 2019-1-18 07:42 發表

雖然有重貨。但仍然無甚感覺。靜待潮水湧至。沖落一切
謝謝m兄比信心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 奪名狂沽 於 2019-1-18 10:12 發表

Dh應已見 可以趁26777止熊 尾市挾高時候搬屋上280以上
謝謝沽兄

引用:
原帖由 美艷親王 於 2019-1-18 13:55 發表

有人揸27134嗎?
有呀

引用:
原帖由 millerkit31 於 2019-1-19 08:34 發表

27266極端位攻防戰。下周初睇實!27333以上方考慮減磅put貨,比例3分1至4分1不等。不會全走住
收到,謝謝m兄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 millerkit31 於 2019-1-22 14:33 發表

小時15分鐘圖stc紅線都近底。跌勢今日應不會太急,只會順著5分鐘圖20線慢慢反覆落。。。。而暫看,要等小時圖啲指標上番去先會堅跌,故1月尾至2月初之間的日子,再上多次27樓或以上先再落,機會是不能排除的 ...
收到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 millerkit31 於 2019-1-24 11:34 發表

我通常有紀律地睇位做嘢。好像之前講明27333之上才止蝕部份put但最後無到過嚟個位,所以最終按兵不動。基本上我對我提供的大位是有一定信心的!
俾得大家參考,我都希望大位是有若干水準的,因為我說過,盡可能都唔想令大家損手,幫你地是我的初心,至今一直無絲毫無改變過 ...
多謝m兄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 millerkit31 於 2019-1-24 12:15 發表

紛擾忙碌的世代,保有一絲童真,是可貴的!人,為財,為利,為一口氣?爭得到,得著了什麼呢?各人死掉也是上天堂與耶穌談天,既然如無作大惡,眾人終點站一樣,那麼在生之年,為何不作些可令自己開心的事情呢?為何不與自己珍惜的人一起過呢?萬般死後都帶不走的,故此,放下,活在當下,不計算,就自在! ...
m兄講得非常好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 millerkit31 於 2019-2-9 11:53 發表

恆指維持28250頂預測暫不變。恆指持續未能攻克此位,調整預測維持!

本人預料恆指料將下試27777>27555,跌穿27555則會往27138至27205進發。

止貨策略,一直清晰無改!唔會因所謂強市底勁市況而輕易改變。28250以上企穩,put全走;在28250以下,續keep!至於28250以上,有朋友問會否call,就必定視乎當時指標及計算大位後來做決定。 ...
謝謝m兄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 millerkit31 於 2019-2-18 13:20 發表

上證阻力2747
恆指阻力28438,250線及28588阻力在前
有可能上證恆指同步見頂,使恆指雙頂造個回落
謝謝m兄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 millerkit31 於 2019-2-22 16:30 發表

感冒啫!多謝關心。尾市28825技術超大位到位,尾市最後一注重沽。如見下周成功站穩此位之上,沽會全走不手軟。
1月起恆指無疑強到似牛市,但鍾唔鍾意聽到好,我也始終只會忠於技術圖表分析,我對這種分析方法絕對信任,輸贏皆有時,不會因一時損失而胡亂更改自己一直持守嘅分析方法,藥石亂投見,見升買升見跌買跌絕對不是我信奉的宗旨。
回顧今浪,今次由25樓起捕捉反彈至平均271開始做淡,時間已經盡量推遲, ...
m兄保重身體,祝早日康復!

回覆 引用 TOP

27 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。