註冊 登入

廣結良朋,尋找投資樂土!只限溫文派進入!!Ver 13

引用:
原帖由 supar08 於 2019-1-11 11:26 PM 發表

zero兄。太多熊20-40日到期🤫
可能過埋先落
加上新年、放水
可能托過年
QQ 245 上足$80
暫時無乜令佢插得落
其實你留意下今次既反彈和第一個電話反彈好相似,果日升佐成千點,唔同既係,D人都誤會係熊二彈,又話傾掂數,現在又無實質既談判成果,也沒公報有咩新關稅,美國經濟又差,又停擺又起圍牆,仲話想唔加息,仲有英國硬脫歐,法國又黃背心,講返香港,結構性問題更嚴重,過度既借貸,樓巿千其唔好跌30%,銀行會頂唔住,廢債爆煲陸續有黎,裁員潮,清盤潮都將會發生,過埋第三季就會浮現!短線唔會升得長,現在唔係牛巿,如果真係話熊二,我覺已行到b2浪,將會行B3浪,好多人話會升,完全同熊二特質整度相似,繼續入貨,撈底啦,又睇下我係唔係咁燈先

精選樓盤
引用:
原帖由 zerogodv 於 11/1/2019 07:33 PM 發表

當然以上全是推測,也不會明天或星期一就發生!
仲有就係時間方面,其實可用江恩輪中輪推算出黎,我有軟件可試下
江恩輪中輪系咪指距陣圖?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zerogodv 於 2019-1-12 12:26 AM 發表

其實你留意下今次既反彈和第一個電話反彈好相似,果日升佐成千點,唔同既係,D人都誤會係熊二彈,又話傾掂數,現在又無實質既談判成果,也沒公報有咩新關稅,美國經濟又差,又停擺又起圍牆,仲話想唔加息,仲有英國硬脫歐,法國又黃背心,講返香港,結構性問題更嚴重,過度既借貸,樓巿千其唔好跌30%,銀行會頂唔住,廢債爆煲陸續有黎,裁員潮,清盤潮都將會發生,過埋第三季就會浮現!短線唔會升得長,現在唔係牛巿,如果真 ...
我就係俾佢fake睇緊272回再上穿就熊二成立
咁就可能上285-290

贏,我陪你君臨天下;輸,我陪你東山再起

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pkyipyip 於 2019-1-11 08:34 PM 發表

david 你居然係到

網上輸入關鍵字 "江恩" "7"
只是江恩認為 周期循環,7,7的倍數....7日,7周,7月,26,26,25天組成77天....77周...77月....

至於恒期,舉個例子小時圖第1條線用sma7,後續的用7都不準,但還是能找出來
(假設一小時圖看跌穿保底/升穿保頂,當指數從保底/保頂回去均線,一般都是先行衝擊sma7,你可以用 sma7  ...
仲記得我啊,葉兄🙇

點解咁玄學feel😂

引用:
原帖由 cocowong448 於 2019-1-11 07:51 PM 發表

Z兄,唔好嚇我,276有15手,而經唔見一半、你咁講我星期一要走熊仔
我D熊都冇了60%,好驚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 millerkit31 於 2019-1-11 09:05 PM 發表

唔會28號就24樓。跌穿25888再算啦!一步步來
我等,要淡淡定

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lovecullen 於 2019-1-11 09:12 PM 發表

夜期唔好跌咁多啦!星期一日期先有機會跌
x2

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tangoneone 於 2019-1-11 10:05 PM 發表

知道喇Z兄, 我都係細細地玩吓。
不過跟你玩左幾次果隻280熊,
都賺倒嚟緊去日本嘅洗費同團費咁喇
多謝你
,勁
當然唔少得M兄神準嘅恆指同QQ阻力位同支持位
賺倒嚟緊去日本嘅洗費同團費
期待緊M兄指示出軍佬之後, 插落嚟果一刻 ...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 davidsamtom 於 2019-1-12 07:52 AM 發表

仲記得我啊,葉兄🙇

點解咁玄學feel😂
反正唔知點講
今年第1日開市就最大兇星順風順水天時地利人和出現,合完個3分鐘支大陰就隊253大家就MO LA MO LA..
下午再出埋個乾燒土星。。

前個幾日係底轟止黎個日送女俾宙斯唔好出軌。。。升到轟轟聲

自古江恩源天象。,,咪睇下囉。。。笑咪笑囉。。。又唔洗錢

引用:
原帖由 pkyipyip 於 2019-1-12 09:28 AM 發表

反正唔知點講
今年第1日開市就最大兇星順風順水天時地利人和出現,下午再出埋個乾燒土星。。

自古江恩源天象。,,咪睇下囉。。。笑咪笑囉。。。又唔洗錢 ...
ching
好正
大開眼界

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pkyipyip 於 2019-1-12 09:28 AM 發表

反正唔知點講
今年第1日開市就最大兇星順風順水天時地利人和出現,下午再出埋個乾燒土星。。

自古江恩源天象。,,咪睇下囉。。。笑咪笑囉。。。又唔洗錢 ...
i like

回覆 引用 TOP

請問m兄阿古怒點睇星期一走勢

回覆 引用 TOP

M兄
預計星期一會低開嗎?
thx.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 millerkit31 於 2019-1-11 04:59 PM 發表

反彈高點約介乎24728至25048之間
M兄 你話美股預計會彈到約介乎24728至25048之間, 但短期會否回落之後先再彈過?

R1 - 1+7+8
又到搵飯錢時間

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。