• 瀏覽: 632,107
  • 回覆: 203
  • 追帖: 373
58027,0.161ined

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
說實話,出面經濟勁差,唔明到底點解會由249xxx升到而家274xx,差唔多2千4點

係咪痴拿線架

引用:
原帖由 zerogodv 於 2019-1-25 10:26 AM 發表

28500熊仲坐梗80格,28000熊止晒,上次追果一千現在輸返小小
我仲未止,坐緊90格未捨得止啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mouse3968 於 2019-1-25 10:37 AM 發表

面對事實,大户證明它有能力直夾二千四百冇難度,使乜理出面經濟勁差,短線幾百上落更碎料!

事後回望,一月淡散傷亡慘重,全因在上升trend未完前已做淡,試圖估頂,又坐倉,仲越升越沽…情況一如2018d人估底,都未轉upward trend就接貨接刀,越跌越接…只是方向不同吧了…
時代,科技無論点变,人性始終冇变。 ...
嗯,多謝提醒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NucleolusWise 於 2019-1-25 11:44 AM 發表

穿前頂便已經變成熊2
如有淡倉請全止
下一站27700
終點28300
穿前頂,但算企隱了嗎?今天才是第一日穿,有機會假穿前頂嗎?

引用:
原帖由 搵飯食啫 於 2019-1-25 11:34 AM 發表

我隻熊288,唔知會唔會有事
我在274時都開左288熊,挾緊12格

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NucleolusWise 於 2019-1-25 12:27 PM 發表

假突破的前提是跌穿27300,
穿了才開沽,現況有機會再觸及多一次通道頂
暫時吉倉或等候回調Call上  
謝謝提醒,咁我還是搵位走280了

引用:
原帖由 zerogodv 於 2019-1-25 11:49 PM 發表

如果星期一穿277我淡倉會全止
好拿慘,280熊買時有1500點距離,挾到而家得番500點,尾市冇走,今朝274仲開左隻288熊

升到277,288熊要走嗎?

引用:
原帖由 zerogodv 於 2019-1-26 12:02 AM 發表

暫時不宜做淡,搬遠佐既應唔會坐好多,288可留一半搏佢插落去,我28500都會留一注
多謝Zero兄,咁我走280先,如仲有機會走的話,而288咁唔走了

引用:
原帖由 香巧隗a 於 2019-1-26 12:07 AM 發表

走住先拉,之后假如落到277,再买翻咯
隻288熊又挾

引用:
原帖由 搵飯食啫 於 2019-1-26 12:11 AM 發表

我都諗緊走唔走,但無奶油夾多1000 點上掛
我唸點都回一回先再上呱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zerogodv 於 2019-1-26 12:21 AM 發表

我需然輸佐7成,由28500一直沽落來,在25500食佐一半,至此贏回來既已輸突,put 輪反而可守,未到0.02前都可以唔駛止。
詳情係
星期一如到277會全止熊倉,只留一注遠熊,put 輪會跟M兄止蝕位,其餘QQ熊也會全止,我359都要止,走唔走就自己決定

星期一如跌,也會減持熊倉28500以下既全止,只留28500,QQ熊都會全止,put輪等M兄止蝕

本人星期一操作:smile_o12 ...
好的,謝謝Zero兄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zerogodv 於 2019-1-26 12:33 AM 發表

26500係幾時既事,今次爆升是沒有理由,27000星期一至三仲磨梗269-272,今天已穿埋主下降軌,如果假設成立,會到29000至30000,我上次計bearish butterfies 最高係2.44會到301XX ...
唔會直升呱,會回一回嗎?

引用:
原帖由 zerogodv 於 2019-1-26 12:40 AM 發表

不一定,仲可能星期一會開一開逃生門,不過升與跌都已有策略,所以唔擔心
如你遠熊閃提提,我冇晒方向,原本好定,而家亂L晒

引用:
原帖由 millerkit31 於 2019-1-26 12:43 AM 發表

因為市況波動使妳迷失方向
M兄,挾到人都癲呀…

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]