註冊 登入

依家揸任住九十幾萬cash,點玩好?

玩外幣,買金撈

回覆 引用 TOP

精選樓盤
買晒比特幣啦
信我記得今日3839 USD 一個

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 農場疑惑的菠菜 於 2019-1-5 10:58 PM 發表

呢隻似係搭棚股黎
呢隻肯定唔係啦,佢係一隻電訊股,本身它成交就唔多,在現時投資環境唔好既年代,經濟再差都要用電話,唔會因為經濟唔好,cut左電話去,而且佢佔本港電訊市場份額很少,未來仍有少量空間繼續再調升市場佔有率,更重要是這股票有6成5既係大股東身上,市場流通量只有3成,亦只有3億多港元,買這隻股票不是求升幅,是純收息,用復息效應提升股本,如果這公司以後繼續提升股息比率,我肯定上番3蚊唔係太大問題

小李飛刀,例不虛發。
引用:
原帖由 Kira|Yamato 於 2019-1-5 11:10 PM 發表

試驗了十多年結果蝕本?何不收手?
不會,只要看準機會,我可以賺回來

引用:
原帖由 黃泉 於 2019-1-5 11:15 PM 發表

呢隻肯定唔係啦,佢係一隻電訊股,本身它成交就唔多,在現時投資環境唔好既年代,經濟再差都要用電話,唔會因為經濟唔好,cut左電話去,而且佢佔本港電訊市場份額很少,未來仍有少量空間繼續再調升市場佔有率,更重要是這股票有6成5既係大股東身上,市場流通量只有3成,亦只有3億多港元,買這隻股票不是求升幅,是純收息,用復息效應提升股本,如果這公司以後繼續提升股息比率,我肯定上番3蚊唔係太大問題 ...
大部份係股東手,好危險

引用:
原帖由 農場疑惑的菠菜 於 2019-1-5 11:17 PM 發表

大部份係股東手,好危險
大股東持重貨,每年派番d息比自己都怕既話,何必買股票呢,去買美債年收那雞碎禁多息,或者過大海賭一鋪,所謂風吹雞蛋殼,財散人安樂

小李飛刀,例不虛發。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 manmansam 於 2019-1-5 19:24 發表

揾幣少幫手啦!
佢幫你變9億☻
佢只識去老深買飯票,遲啲等佢去黃泉買路票 再問佢拎六合彩 number

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 農場疑惑的菠菜 於 2019-1-5 07:09 PM 發表

港股大時代升得多啫,我又唔放,跟住回到百五萬左右,再到最近兩三個月,內房都跌左4,5成啦,咪攪成咁囉
不過股票既野有升有跌,我成本百三萬左右,我信90幾萬操作得宜,應該升番一倍唔難,始終有危亦有機
問題係應該點玩 ...
等待下一個金融海嘯,然後用你嘅90幾萬,買平貨,等幾年,又變一陪身家啦

但係以後就要睇準時機放晒d股票啦,永遠冇人知最高位喺邊嘅

引用:
原帖由 農場疑惑的菠菜 於 2019-1-5 06:34 PM 發表

三年前港股大時代股票曾經有二百六十幾萬,依家只值九十幾萬決定賣哂,大家教下我點上番二百幾萬呀
點蝕170萬?你all in咩?

回覆 引用 TOP

市況不明朗, cash is king. 
暫時先做定期, 留錢等機會, 順便賺少少息.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dryerpie 於 2019-1-5 06:45 PM 發表

sc28200哂佢,月尾收10幾個。
一個月唔見七十幾

回覆 引用 TOP

大戶揾打手想這些友身家都食理。

回覆 引用 TOP

買黃金啦 最近行情最好

回覆 引用 TOP

90幾萬 上翻200萬 3個月時間無難度

回覆 引用 TOP

入門轉左買大,
過三關。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。