註冊 登入

依家揸任住九十幾萬cash,點玩好?

比各位講到愈黎愈驚,今日放哂了,重要係最低位放,咁又唔見幾萬

都係唔好咁心急回報本了,加上我運氣似乎太差了,都係等真正機會先至出手

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 樓上勇敢的隊長 於 2019-1-14 05:05 AM 發表

4~6%
我X3倍複式可以好犀利
師兄咁玩成本幾多

回覆 引用 TOP

各位認為俄鋁安全同值博嗎

回覆 引用 TOP

吊,碧尋日唔放6098根本唔使蝕咁多,香討害人不淺,唔能上黎問野了

引用:
原帖由 農場疑惑的菠菜 於 2019-1-15 10:32 AM 發表

吊,碧尋日唔放6098根本唔使蝕咁多,香討害人不淺,唔能上黎問野了
輸錢難免氣憤,不過你自己應該想想,為什麼人講下你就放左呢,因為你根本不了解這間公司,只是見到二十大升跌,你覺得跌得多就入貨,我個倉大把貨,無論個市都一樣處變不驚,為什麼呢,因為我投資目的是以收息為主,不是要求股價升去贏錢,最後送你16字,也是贏錢之道,萬道由心,心破道滅,大道由心,萬物唯我

小李飛刀,例不虛發。
引用:
原帖由 黃泉 於 2019-1-15 04:23 PM 發表

輸錢難免氣憤,不過你自己應該想想,為什麼人講下你就放左呢,因為你根本不了解這間公司,只是見到二十大升跌,你覺得跌得多就入貨,我個倉大把貨,無論個市都一樣處變不驚,為什麼呢,因為我投資目的是以收息為主,不是要求股價升去贏錢,最後送你16字,也是贏錢之道,萬道由心,心破道滅,大道由心,萬物唯我 ...
pk, 我唔放輸少4萬,我唔上黎問,唔聽呢到d人9 up 樓根本唔會咁早放,隻股分分鐘升到12蚊,呢鑊我明明贏錢變輸錢,真係想打9班友

如果買正股,唔等錢洗的話,
放喺度等佢慢慢升返咪算囉。。。

我都係股票新手,我發覺買股票最緊要就係買完之後仆暈自己,隔一排先睇一次,升到心水價位就放,跌就溝貨/再仆暈自己。。。希望在明天。。。。🤣🤣

===============
vevery tear we shed,
makes us tougher and stronger...
引用:
原帖由 農場疑惑的菠菜 於 2019-1-15 07:17 PM 發表

pk, 我唔放輸少4萬,我唔上黎問,唔聽呢到d人9 up 樓根本唔會咁早放,隻股分分鐘升到12蚊,呢鑊我明明贏錢變輸錢,真係想打9班友
唔好賴人啦。。。
意見純屬參考。。。
咁大個人要自己決定。。。

===============
vevery tear we shed,
makes us tougher and stronger...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 littlewo 於 2019-1-15 07:28 PM 發表

如果買正股,唔等錢洗的話,
放喺度等佢慢慢升返咪算囉。。。

我都係股票新手,我發覺買股票最緊要就係買完之後仆暈自己,隔一排先睇一次,升到心水價位就放,跌就溝貨/再仆暈自己。。。希望在明天。。。。🤣🤣 ...
我之前都好似你咁,好有耐性等等等
不過可能我依家太過心急收復失地,同太怕miss 左d機會,所以先咁急去買,希望個市快d跌啦

回覆 引用 TOP

報一報近況,最新戰蹟去到百二萬啦,算唔錯,差唔到回本(百三萬),第一步差唔多達成

回覆 引用 TOP

最新戰績回本了,一百三十幾萬,比想像中快

回覆 引用 TOP

終於扭虧為盈了,升到一百四十幾萬,太感動了
努力,向住歷史高位260萬進發

回覆 引用 TOP

樓主投資心態唔好,最後多數輸錢

引用:
原帖由 小師弟 於 2019-2-11 07:22 PM 發表

樓主投資心態唔好,最後多數輸錢
點為之好既投資心態?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。