• 瀏覽: 71,482
  • 回覆: 504
  • 追帖: 5
[隱藏]
【Bob一家大細被逼遷】11萬租加多利山業主突收樓 憤怒Bob :幾大鑊諗過同佢玩嘢

8小時前

壹週刊

Bob數年前以超過十萬租住加多利山三千呎豪宅,就算去年兒子出世,一家八口包括兩個傭人也依然有足夠空間。不過兩個月前,他接到通知,指不獲續約,要他搬走,對於突然帶住一家大細搵屋搬,一直以為可以在加多利山住多十年八載的他,十分憤怒。

「我又唔係冇交租,又唔係整爛啲嘢、嘈喧巴閉,唔係有咩投訴,點解要我搬屋呢。後來佢解釋,業主要收返間屋作私人用途,嗰度有咁多屋,唔明佢哋用咩嚟考量。我當時係發咗好大嘅脾氣,我自己都控制唔到,因為幾激動,突然叫我三個月內搬走,挨年近晚,一家大細都幾大鑊,所以我都想藉着呢個機會,同當時管理處同事講聲唔好意思。」Bob說。

理智戰勝一齊,Bob坦言他最初想過將事件搞大,同對方玩嘢,不過最後都打消念頭,他更趁拍賀歲片《如珠如寶》的空餘時間,跟略懂風水的太太去睇樓,結果他們找到一個在九龍塘的單位,比現在風水更好,風水師話入住後會財、丁兩旺,阿Bob有感而發:「財愈多愈好,但丁就夠嘞。」

https://hk.lifestyle.appledaily. ... 20181227/2_645582_0

有錢既話有咩用,租樓都要隨時俾人趕,嬲都無用,只可以死死地氣走,業主始終係物業持有人,租客有幾多錢都無用,老左真係問你點攪。😂



熱賣及精選
租租每年都享受搬屋嘅樂趣,年年清屋,特別乾淨企理!


踢你走洗乜理由?


回覆 引用 TOP

租樓係咁㗎嗱, 有咩好嘈? 你估名人可以例外? 都租樓日日賺咗咁耐, 係時候還


[隱藏]
佢就真係有問題


回覆 引用 TOP

人地想賣唔得?老憑租比你?租樓係咁


回覆 引用 TOP

嬲有咩用姐   層樓話事權唔係租租既,要玩野業主都識玩 !


挑, 佢可以玩得D 乜野?老馮要租俾你?


呢條肥仔以為自己邊L個
高人一等
幫人供樓既死肥仔咋



[隱藏]
十一萬月租,呢度班傻膠收一年租都未有,唯有搵租租岀氣!


越搬風水越好先係重點…


乜租樓可以期望住十年?只有廉租屋可以。


生約咪可以趕人走囉!!


租咗咁耐,斷估都唔係死約,三個月前通知,業主好好啦喎,咁都要嘈?


[隱藏]
有本事咪自己喺附近買一層囉


提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]