• 瀏覽: 6,964
  • 回覆: 64
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2018-12-12 04:21 PM 發表

跌跌跌
「原叫價780萬元,已比今年高位平足百萬,但最終仍需減多一口價,至756.8萬元終沽出」

香港置業高級聯席董事胡耀才表示,長沙灣昇悅居6座高層E室,實用面積491方呎,兩房間隔,原叫價780萬元,已比今年高位平足百萬,但最終仍需減多一口價,至756.8萬元終沽出,呎價15,413元,買家為區內換樓客。與同座中層E室今年6月以880萬元成交 ...
向荔橋低中同高差好遠
4小米米好熟

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 野人1 於 2018-12-12 07:56 PM 發表

好多野唔明好正常,原因係知識貧乏。跑馬地路口禮頓山全部墳墓景市價四五千萬,每呎四萬幾。
因為佢要說成是次級單位,所以平

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2018-12-12 04:21 PM 發表

跌跌跌
「原叫價780萬元,已比今年高位平足百萬,但最終仍需減多一口價,至756.8萬元終沽出」

香港置業高級聯席董事胡耀才表示,長沙灣昇悅居6座高層E室,實用面積491方呎,兩房間隔,原叫價780萬元,已比今年高位平足百萬,但最終仍需減多一口價,至756.8萬元終沽出,呎價15,413元,買家為區內換樓客。與同座中層E室今年6月以880萬元成交 ...
間屋俾人着到殘晒又舊,仲要比人賺幾百萬,買家真係傻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2018-12-12 10:13 PM 發表

6高E高位應值950左右。(因為高,一向當冇荔橋,墳也是遠根本冇大影響)

-21%

呢個減幅米米滿意
米米,純討論,其實介意墳景的人對遠墳都係介意,特別年紀較大(50以上,但呢班人又經濟條件又比較好),將來想賣樓預左係比較難。

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2018-12-12 10:16 PM 發表

明嘅。硬好唔能夠接受低成交價,刻意誇大墳景一文不值。事實離得遠影響好少,起碼開揚過樓景。

引用:
原帖由 leicaman2018 於 2018-12-12 10:25 PM 發表

米米,純討論,其實介意墳景的人對遠墳都係介意,特別年紀較大(50以上,但呢班人又經濟條件又比較好),將來想賣樓預左係比較難。
系呀,買得就要預左
但因為比較遠墳,荔橋已經冇聲,加開揚,一向系當自己內園單位

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 野人1 於 2018-12-12 10:26 PM 發表

明嘅。硬好唔能夠接受低成交價,刻意誇大墳景一文不值。事實離得遠影響好少,起碼開揚過樓景。
事實只是好少一執,如果高過D廠,反而好開揚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2018-12-12 10:16 PM 發表

ok~ 是超優質單位大劈價,滿意了?最緊要大家開心🤣 
我冇話樓市冇下調,只是說墳景一定有影響

回覆 引用 TOP

又話市區樓唔破頂唔賣

昇悅居近日頻頻劈價上報

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 harryporter2016 於 2018-12-12 10:41 PM 發表

又話市區樓唔破頂唔賣
係呢,點解會劈????

引用:
原帖由 chungying0321 於 2018-12-29 12:01 AM 發表

係呢,點解會劈????
見到勢色唔對,留得青山在…

回覆 引用 TOP

硬好點睇 

引用:
原帖由 油站懷舊的手機 於 2018-12-29 02:41 AM 發表

硬好點睇 
高層都得番15000,硬好點訓得著

回覆 引用 TOP

昇悦居保安日日蛇王,比曬機會佢告我誹謗佢都唔做嘢,即係身有屎。呀esmp,解釋下啦。

無情係呢個地方,係佢哋要我哋成世跟住呢套遊戲規則,但係到頭來都係玩唔贏呢個遊戲
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]