註冊 登入

[樓市分析及CCL] 越黎越恐怖

本主題由 陳耀 於 2018-12-7 06:02 AM 關閉

越黎越恐怖 E-mail 此主題給朋友

呢1-2年 銀主盤 負資產將會激增😣 

附件

2018-12-7 01:19 AM

精選樓盤
又啱喎 真係恐怖呀

引用:
原帖由 龍羽 於 2018-12-7 01:20 AM 發表

又啱喎 真係恐怖呀
依家大市係咁跌 銀行唔店既隨時call loan
睇埋張圖你就知

附件

2018-12-7 01:27 AM

回覆 引用 TOP

如果你層樓買100萬 昇到600萬 (表面上你賺500萬)
但你加按左套現300萬去買第2層!

當樓價跌3成。咁你就pk了。識計既會好恐怖

引用:
原帖由 宇宙真空的裙 於 2018-12-7 01:19 AM 發表

今日多咗一膠,睇得出你好驚。

引用:
原帖由 高達滴滴隊長 於 2018-12-7 01:31 AM 發表

今日多咗一膠,睇得出你好驚。
好笑😄 
我又冇負資產 又冇差銀行錢?驚咩呢😁?

好恐怖 樓市隨時玩完!銀行一有咩事!好易call loan !

附件

2018-12-7 01:38 AM

引用:
原帖由 宇宙真空的裙 於 2018-12-7 01:36 AM 發表

好笑😄
我又冇負資產 又冇差銀行錢?驚咩呢😁?
上唔到車比負資產慘10倍,我一日唔賣就唔使輸,你一日唔買租住等蝕硬,最重要一樣係樓市長綫係必贏。

引用:
原帖由 宇宙真空的裙 於 2018-12-7 01:38 AM 發表

好恐怖 樓市隨時玩完!銀行一有咩事!好易call loan !
沈大師唱好我就真係驚啊

回覆 引用 TOP

call loan的確恐怖,老破也不要跳,生命可貴,頂多從頭來過。😟

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 高達滴滴隊長 於 2018-12-7 01:38 AM 發表

上唔到車比負資產慘10倍,我一日唔賣就唔使輸,你一日唔買租住等蝕硬,最重要一樣係樓市長綫係必贏。
觀念咪錯晒囉 如果個個好似你咁 何來要劈?簡單一個道理 你都唔識。點幫你?樓市已經上唔翻架啦。仲懷念8月時既光景?

引用:
原帖由 宇宙真空的裙 於 2018-12-7 01:30 AM 發表

如果你層樓買100萬 昇到600萬 (表面上你賺500萬)
但你加按左套現300萬去買第2層!

當樓價跌3成。咁你就pk了。識計既會好恐怖
都係唔驚喎!點算?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 宇宙真空的裙 於 2018-12-7 01:42 AM 發表

觀念咪錯晒囉 如果個個好似你咁 何來要劈?簡單一個道理 你都唔識。點幫你?樓市已經上唔翻架啦。仲懷念8月時既光景?
你又真係錯曬啦,呢啲唔係我諗出嚟,係咁多年嘅歷史證明,我求你千祈唔好上車,冇呢啲租淡冇邊有咁快供完樓。

點解淡淡無樓反而驚?

引用:
原帖由 宇宙真空的裙 於 2018-12-7 01:19 AM 發表

我好明白你嗰種上唔到車嘅心情,但係你都要接受現實,我夠膽講買磚頭有買貴冇買錯。深表同情

39 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。