註冊 登入

[其他] 上個月我開價650萬,個業主死都唔肯.... 香討焦點

上個月我開價650萬,個業主死都唔肯.... E-mail 此主題給朋友

上個月睇中個單位,業主叫738萬(市價高少少),我還佢650萬,佢死都唔肯。點知今日AA Call我,話650應該可以做到,仲叫我快D拎票過去。不過依家觀塘開價咁平,我同個AA講都係等新樓,叫個業主再等下有無有緣人......

精選樓盤
同佢講600就要

引用:
原帖由 ngben 於 2018-12-6 02:11 PM 發表

同佢講600就要
至弊600我都唔制呢....

引用:
原帖由 ngben 於 2018-12-6 02:11 PM 發表

同佢講600就要
梗係劈多一球
還550 等佢自已減

小心潑婦與野狗     佢地真係惡到極
最是地產版            永遠要提防
觀塘要等兩年,如果二手肯再減,可以諗諗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mmtsin 於 2018-12-6 02:12 PM 發表

至弊600我都唔制呢....

引用:
原帖由 Youngbro 於 2018-12-6 02:12 PM 發表

梗係劈多一球
還550 等佢自已減

引用:
原帖由 mmtsin 於 2018-12-6 02:10 PM 發表

上個月睇中個單位,業主叫738萬(市價高少少),我還佢650萬,佢死都唔肯。點知今日AA Call我,話650應該可以做到,仲叫我快D拎票過去。不過依家觀塘開價咁平,我同個AA講都係等新樓,叫個業主再等下有無有緣人...... ...
還他450

如果一心巳經望向新樓, 就唔好再還價, 佢之前心雄市場會教訓佢, 
但如果真係無心買, 就無謂玩人踩多腳!

引用:
原帖由 pooh1971 於 2018-12-6 02:15 PM 發表

如果一心巳經望向新樓, 就唔好再還價, 佢之前心雄市場會教訓佢,
係,我同你同一想法,一來我開左價佢真係話ok我都唔知點好,二來佢個單位近三十年樓又殘裝,計計埋埋等新樓好過
我諗依家好多二手業主面對同一難題....

引用:
原帖由 pooh1971 於 2018-12-6 02:15 PM 發表

大下跌市。一係新樓。一係買半山。太古這些靚地區樓。。

早買早享受,遲買平幾舊🤮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mmtsin 於 2018-12-6 02:17 PM 發表

係,我同你同一想法,一來我開左價佢真係話ok我都唔知點好,二來佢個單位近三十年樓又殘裝,計計埋埋等新樓好過
我諗依家好多二手業主面對同一難題.... ...
其實真係有數得計, 新樓溢價係貴, 但如果計埋裝修 (呢條數真係唔細), 再加埋新樓配套完善,
加加埋埋, 點會唔面向新樓....當然, 先抽到係其次, 另外就要新樓真係貼市價, 如果好似之前咁開法,
真係抵佢食西北風

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwin12345678 於 2018-12-6 02:18 PM 發表

大下跌市。一係新樓。一係買半山。太古這些靚地區樓。。
其實我都知靚地區重要性, 但以我個人自住樓, 我一定係要以自己及家人起居, 返工返學行先,
所以大口氣D講句, 你係半山送HOUSE比我 (當然唔比賣), 我都唔會去住, 比人笑9我無大志都係咁講

引用:
原帖由 mmtsin 於 2018-12-6 02:17 PM 發表

我諗依家好多二手業主面對同一難題.... ...
唔好買啦!淡淡話救得一個得一個!
遲買平幾球!你又何苦呢?

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。