• 瀏覽: 8,720
  • 回覆: 42
  • 追帖: 2
我知我果個係私人戶口,但一個月先得果一萬蚊左右出入,佢走尼話我用尼做生意,再係咁就封我戶口,大佬,我申報商業戶口,你連so都唔so我啦~

回覆 引用 TOP

因為私人戶口太多細銀碼出入transaction,增加營運成本,再繼續佢地遲啲會取消你個戶口,以後唔可以再係HSXX開戶

花生者清,當局者迷-y( ̄Д ̄)。oO○
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
滅團先兆: 唔怕神一樣嘅對手,最怕豬一樣嘅隊長
引用:
原帖由 productdesigner 於 2018-12-4 08:43 AM 發表

因為私人戶口太多細銀碼出入transaction,增加營運成本,再繼續佢地遲啲會取消你個戶口,以後唔可以再係HSXX開戶
出左信比我啦
唔洗等佢取消我
我一陣就落去自己取消啦

我申請商業戶口又唔批(我有晒公司地址,BR,其他佢要求文件),私人又話唔比用,咁點做生意呢

開商業戶口可以試 大X,東X,中X,恆X 等等會較易
引用:
原帖由 迪比細細路 於 2018-12-4 08:58 AM 發表

出左信比我啦
唔洗等佢取消我
我一陣就落去自己取消啦

我申請商業戶口又唔批(我有晒公司地址,BR,其他佢要求文件),私人又話唔比用,咁點做生意呢 ...

引用:
原帖由 productdesigner 於 2018-12-4 09:32 AM 發表

開商業戶口可以試 大X,東X,中X,恆X 等等會較易
我有一間中資
不過因為做online shop
始終有客要入數落HSXx

咁你可以利用中資個商業戶口向HSXX申請個新商業戶口,有refer易申請啲
引用:
原帖由 迪比細細路 於 2018-12-4 09:34 AM 發表

我有一間中資
不過因為做online shop
始終有客要入數落HSXx

引用:
原帖由 productdesigner 於 2018-12-4 09:40 AM 發表

咁你可以利用中資個商業戶口向HSXX申請個新商業戶口,有refer易申請啲
明白
唔該晒

回覆 引用 TOP

去東亞La

引用:
原帖由 AhTen 於 2018-12-4 09:57 AM 發表

去東亞La
兩年前我去東x想開公司戶口,結果收咗我兩舊水查冊費後連電話都無個,打電話問返佢哋,佢哋又話唔知邊個跟,最後去咗中x
開,東x就不了了知

回覆 引用 TOP

我重無辜,同恒X 個户口係幾間證卷行中間轉錢,轉多佐幾次

已經被佢驚告話不可用商業用途,又係自己去取消

引用:
原帖由 司馬熊牛 於 2018-12-5 11:55 AM 發表

我重無辜,同恒X 個户口係幾間證卷行中間轉錢,轉多佐幾次

已經被佢驚告話不可用商業用途,又係自己去取消
恆X 仲寸咀,我經AGENT 去佢度開戶,乜文件都比齊佢,仲收埋我張票,比埋臨時ACCOUNT NO 我等開戶...
過 2個星期先話唔批, 仲話唔知點解....

引用:
原帖由 迪比細細路 於 2018-12-5 11:59 AM 發表

恆X 仲寸咀,我經AGENT 去佢度開戶,乜文件都比齊佢,仲收埋我張票,比埋臨時ACCOUNT NO 我等開戶...
過 2個星期先話唔批, 仲話唔知點解....
係,我全取消了,股票同支票户口

剛轉了去HSBC ,但不敢咁樣將錢轉尼轉去,只用尼買股票

回覆 引用 TOP

我而家迫D 客用PAXXE 或直接入去我中資個公司戶口.....

引用:
原帖由 迪比細細路 於 2018-12-5 12:03 PM 發表

我而家迫D 客用PAXXE 或直接入去我中資個公司戶口.....
我以前用PayPal,
後來無玩

引用:
原帖由 司馬熊牛 於 2018-12-5 12:34 PM 發表

我以前用PayPal,
後來無玩
PayPal 手續費好貴

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]