註冊 登入

[其他] 尚悅去最近7仔(鳳翔路) 牛嬸請找數!

本主題由 miss5 於 2019-1-30 10:24 PM 關閉
引用:
原帖由 ESMP 於 3/12/2018 01:55 PM 發表

好帖推推是常識
有無發覺呢個版區只要有提到"尚悅"就有位"護盤人仕"出黎爭論,結果引來更多反擊,本來理性討論變成鬧劇
結果護盤不成,反被圍插,我都曾是尚仔業主見到尚仔被人講成垃圾咁,真係不好受

精選樓盤
引用:
原帖由 ESMP 於 2018-12-2 08:20 PM 發表

走數王@annabb加走數后@chungying0321

兩大走數王后!
禁佢兩個都好大反差嘅 一個好一個淡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sereno 於 2018-12-4 10:13 AM 發表

有無發覺呢個版區只要有提到"尚悅"就有位"護盤人仕"出黎爭論,結果引來更多反擊,本來理性討論變成鬧劇
結果護盤不成,反被圍插,我都曾是尚仔業主見到尚仔被人講成垃圾咁,真係不好受 ...
根本佢就係AA!
正確來講只係AA嘅admin(打手)

我拍埋片佢都走數
叫佢拍片佢又唔夠膽?
點解?因為根本佢就唔係業主。

引用:
原帖由 ESMP 於 4/12/2018 10:18 AM 發表

根本佢就係AA!
正確來講只係AA嘅admin(打手)

我拍埋片佢都走數
叫佢拍片佢又唔夠膽?
點解?因為根本佢就唔係業主。
如果佢真係AA就真是無恥到極點,影衰哂住緊尚仔的人

引用:
原帖由 sereno 於 2018-12-4 10:29 AM 發表

如果佢真係AA就真是無恥到極點,影衰哂住緊尚仔的人
你再留意返佢每次google條link

我用紅色筆間住嗰條link
只可以用你嘅所在地起步計
所以我話過佢幾次唔識用Google
明明穿曬煲仲死撐

https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&ptid=27843122&pid=490912658&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

問佢就唔夠膽喺尚悅第一座開google
上面幅圖嗰條link,係由佢所在地去開google計嘅
而佢開機嘅位置正正就係7-11附近
嗰度有幾間乜嘢?
咪AA舖囉

你叫佢去第一座開Google?
我可以話俾你聽係冇可能!

引用:
原帖由 ESMP 於 2018-12-4 10:32 AM 發表

你再留意返佢每次google條link

我用紅色筆間住嗰條link
只可以用你嘅所在地起步計
所以我話過佢幾次唔識用Google
明明穿曬煲仲死撐
https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&ptid=27843122&pid=490912658&utm_source=copy&utm_campaign=ios& ...
算啦。。。呢個版完全變曬啦
個人其實唔介意aa係度sell野,但好介意冇技巧,淨係識hardsell,  又好介意d人係傻既,好似另外post有條友係咁狂出post話納米樓一買即死。。。。痴線ga.......

引用:
原帖由 jimmy83713 於 2018-12-4 12:07 PM 發表

個人其實唔介意aa係度sell野,但好介意冇技巧,淨係識hardsell,  又好介意d人係傻既,好似另外post有條友係咁狂出post話納米樓一買即死。。。。痴線ga....... ...
好似呢一排菁雋咁
細發展商俾大發展商打壓
(當然佢開得係貴)
但大家係咪太過Focus果130呎係比自己訓吖?
即係咁講,業主買咗個單位間咗劏房,就算間都得80尺?都唔係個業主訓架嘛。

呢度只有四大發展商啲新盤就大把人谷大把人唱好!

引用:
原帖由 jimmy83713 於 2018-12-4 12:07 PM 發表

個人其實唔介意aa係度sell野,但好介意冇技巧,淨係識hardsell,  又好介意d人係傻既,好似另外post有條友係咁狂出post話納米樓一買即死。。。。痴線ga....... ...
果條友已經忽上腦,自己唔買話好彩講100幾10萬次
之後又話買納米樓講好似生cancer 咁

問佢咪叫納米樓,講多2句唔夠講就block 埋我

不過唔緊要,佢痴由得佢繼續痴

等佢買得起碧海,昇悅居先算喇😎😎

最痴線重要話住公屋好過住200幾呎,睇清楚公屋係以75呎一人為標準,睇清睇楚咩叫寬敞戶大細先詆毀(納米樓) 喇😌😌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ckyjacky 於 2018-12-4 12:13 PM 發表

果條友已經忽上腦,自己唔買話好彩講100幾10萬次
之後又話買納米樓講好似生cancer 咁

問佢咪叫納米樓,講多2句唔夠講就block 埋我

不過唔緊要,佢痴由得佢繼續痴

等佢買得起碧海,昇悅居先算喇😎😎 ...
我有咁睇!
發展商起納米樓?
喺最初最初嘅原意係for邊啲人嘅先?
唔好講80年代...

我就以大埔嵐山為例
百幾萬買180呎並唔係一般上車人士可以入票購買嘅!
如果我冇記錯,係要你抽中並且買咗一個大單位先至可以選購多一個180尺嘅單位。
其實呢啲納米樓係比投資者買來收租而冧心細去減低投資成本,刺激購買意欲!

但去到後期,由於樓價不斷上升!
要買一個似樣少少嘅發展商全新單位?
莫講話兩房肯定超過$700萬吖
就連啲一房一廳300幾呎都賣超過$500萬時...
嗰啲得200尺左右嘅超級納米單位就變咗上車人士嘅唯一希望。。
當然,比到$400幾萬你又係咪一定要買間全新發展商嘅200尺啊?

報紙佬報乜嘢新聞最有震撼性?
打到地產霸權一定最多人睇!
佢哋唔攞新樓來講?
唔通話俾你聽$400幾萬仲有好多二手兩房物業選擇咩。

買樓置富嘅新聞佢哋唔報!
10年前求其訪問幾個醫生律師話買唔起樓佢哋就鋪天蓋地去講?

有時我真係幾鍾意睇返10年八年前嘅鏗鏘集
支持唔買樓唔上車果一班人,講嘢永遠就最有文有路,個個都好似讀飽思書咁。
依家睇返?
細味返佢哋嘅一字一句?
好睇過依家啲港產笑片

引用:
原帖由 ESMP 於 2018-12-4 01:07 PM 發表

我有咁睇!
發展商起納米樓?
喺最初最初嘅原意係for邊啲人嘅先?
唔好講80年代...

我就以大埔嵐山為例
百幾萬買180呎並唔係一般上車人士可以入票購買嘅!
如果我冇記錯,係要你抽中並且買咗一個大單位先至可以選購多一個180尺嘅單位。
其實呢啲納米樓係比投資者買來收租而冧心細去減低投資成本,刺激購買意欲!

但去到後期,由於樓價不斷上升!
要買一個似樣少少嘅發展商全新單位?
莫講話兩房肯定 ...
找數呀,咪扮晒嘢叉開話題

引用:
原帖由 chungying0321 於 2018-12-4 07:49 PM 發表

找數呀,咪扮晒嘢叉開話題
傻婆癲夠未啊你?
自己輸咗唔找數仲叫我找數?

$1000都冇?正一窮鬼!

引用:
原帖由 ESMP 於 2018-12-4 08:14 PM 發表

傻婆癲夠未啊你?
自己輸咗唔找數仲叫我找數?

$1000都冇?正一窮鬼!
面皮厚到你丫.........

引用:
原帖由 chungying0321 於 2018-12-4 08:22 PM 發表

面皮厚到你丫.........
厚面皮的過妳喺間舖開google maps

唔係住第一座就咪扮業主啦
你條link係開google maps所在地嚟㗎
一係你就做7-11
一係你就做7-11隔離間AA

引用:
原帖由 ESMP 於 2018-12-4 08:30 PM 發表

厚面皮的過妳喺間舖開google maps

唔係住第一座就咪扮業主啦
你條link係開google maps所在地嚟㗎
一係你就做7-11
一係你就做7-11隔離間AA
天,你連電話都唔識用

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。