[其他] 尚悅去最近7仔(鳳翔路) 牛嬸請找數!

本主題由 miss5 於 2019-1-30 10:24 PM 關閉
引用:
原帖由 Shogun777888 於 2019-1-26 12:45 AM 發表

不明白為何樓主拍了片,佢又硬要用google map,用google map又要調轉路線

Google會統計真實大數據,係七分鐘就七分鐘,直線距離唔同步行時間,好難理解咩...? ...
我從來冇話用ESPM條片,佢自己一廂情願黎拍片,我冇話數據要跟佢,佢拍到乜唔影響討論結果。

熱賣及精選
引用:
原帖由 Shogun777888 於 2019-1-26 12:43 AM 發表

不是我吹,的確係google 計到嘅結果。上面你自己的cap圖,加上我的cap圖都清楚睇到

所以你應該問,為何尚悅的人岀去會慢過入去?

你要用google計尚悅去七仔的時間,就要接受google統計到尚悅去七仔要七分鐘 ...
憑咩話呢個係google收集用戶數據統計出來的結果?

引用:
原帖由 ESMP 於 2019-1-26 02:21 AM 發表

好簡單
因為佢想為走數搵藉口囉
四捨五入都夠膽講?呢d人已經扭橫折曲到強辭奪理嘅地步!
都未算
屈返我輸叫我找數果吓先面皮9尺厚!
你答我google點解冇秒囉

引用:
原帖由 ESMP 於 2019-1-26 02:23 AM 發表

計google都係我贏啦!
由頭到尾計尚悅去7仔!
而家係要倒轉計係要賴皮果個係妳呀!
肉酸牛乸嬸
鬥晚晚買套你就贏,半夜想買個橙你都冇呀

引用:
原帖由 chungying0321 於 2019-1-26 07:24 AM 發表

憑咩話呢個係google收集用戶數據統計出來的結果?
吓,你狂post google 依家又質疑google 計法

Google工程師解釋:

Like in similar products, Google maps ETAs are based on a variety of things, depending on the data available in a particular area. These things range from official speed limits and recommended speeds, likely speeds derived from road types, historical average speed data over certain time periods (sometimes just averages, sometimes at particular times of day), actual travel times from previous users, and real-time traffic information. They mix data from whichever sources they have, and come up with the best prediction they can make.

https://www.forbes.com/sites/quora/2013/07/31/how-does-google-maps-calculate-your-eta/amp/

@chungying0321 你自己去同google 抝吧
Google map係會收集實數據計步行時間,唔係單純地用直線距離

你想用point to Point 距離,自己要求Google推出吧,可惜上面你同我post嘅都係基建於實際時間

尚悅去七仔,google 的確顯示係七分鐘

點解調轉嚟行會同?呢個係無數google map用家行岀嚟嘅結果,你只能問附近居民岀門時有咪障礙,搞到慢過入屋苑

引用:
原帖由 chungying0321 於 2019-1-26 07:24 AM 發表

你答我google點解冇秒囉
係無秒架!
所以咪7分鐘囉!

你仲坳啲乜嘢啫?
輸左好耐架啦你!

引用:
原帖由 chungying0321 於 2019-1-26 07:25 AM 發表

鬥晚晚買套你就贏,半夜想買個橙你都冇呀
你咁牛邊夠你講?
又要通渠?
廿四小時超級市場有冇軟雪糕賣?有冇思樂冰賣?有冇煙賣?有冇雜誌賣呀?有冇微波爐俾你叮野食?
以上超市乜都冇呀嘛?
我都冇咁取巧問埋呢啲野啦!

你成日講埋啲咁無厘頭嘅?
半夜通渠喎

仲有呀,而家便利店有蘋果有橙有香蕉賣㗎啦!

引用:
原帖由 ESMP 於 2019-1-26 11:54 AM 發表

係無秒架!
所以咪7分鐘囉!

你仲坳啲乜嘢啫?
輸左好耐架啦你!
明明佢自己不斷話唔計實拍片,一定要用google

佢又唔知google係會收集大數據計實際步行時間
結果google話係七分鐘,仲慢過你條實拍 點知佢上幾個留言竟然又變左質疑番Google....自相矛盾到不得了

好,我post番google 工程師解釋傳睇,仲質疑就由番佢自己同google拗啦

引用:
原帖由 Shogun777888 於 2019-1-26 12:02 PM 發表

明明佢自己不斷話唔計實拍片,一定要用google

佢又唔知google係會收集大數據計實際步行時間
結果google話係七分鐘,佢上幾個留言竟然質疑番Google....

好,我post番google 工程師解釋傳睇,仲質疑就由番佢自己同google拗啦 ...
佢話要片?
自己又唔去拍!
講真我住九龍,佢就自稱住尚悅!
佢居然要求我去拍片求證?
大家agree 以6分鐘為限!
6分鐘內我捐錢
超過6分鐘就佢捐錢!
我話我入唔到屋苑只能喺屋苑外開始?
佢就叫我當佢住第一座,叫我加番15秒。

之後我話我電話冇電,我當日亦唔得閒!
你知呢個牛嬸點樣?
佢係個帖不停轟炸我!
係咁: 片呢?片呢?唔係想走數啊?無片就捐錢啦?

當我電話叉返電之後,見到佢10幾個留言好似痴線婆咁?
我仲唔嬲到第日即刻入元朗拍片咩!(反正我當揸車入去食醉雞米)

最後片我拍完!
6分22秒!
我叫佢即刻找數!
佢居然叫我計四捨五入???
話6分22秒即係6分鐘!
因為已60秒計,唔超過24秒?嗰分鐘就唔計?
我聽到當堂O左咀!

之後我醒起,佢話佢住第一座,叫我加返15秒上去!
6分22秒+15秒
四捨五入之後?
7分鐘!

之後佢又賴皮!
又搬個Google map出黎?
夾硬話要計呢一個?
咁我話之前講拍片黎做乜9?
仲要係咁雷我?
而家又講計google map?

好彩個細心一睇!
佢搬個Google Map出黎係(相反方向)
根本佢就有心咁做!
因為之前拍條片佢又輸埋喇!!
而家連Google Map都唔幫佢
顯示出7分鐘!

所以佢就特登想盡方法掉轉個路線
繼續去強詞奪理!
輸咗唔捐錢!
仲要屈我走數?
呢個人真係冇得救!

牛乸嬸呢個名真係冇改錯佢!

引用:
原帖由 ESMP 於 2019-1-26 12:17 PM 發表

佢話要片?
自己又唔去拍!
講真我住九龍,佢就自稱住尚悅!
佢居然要求我去拍片求證?
大家agree 以6分鐘為限!
6分鐘內我捐錢
超過6分鐘就佢捐錢!
我話我入唔到屋苑只能喺屋苑外開始?
佢就叫我當佢住第一座,叫我加番15秒。

之後我話我電話冇電,我當日亦唔得閒!
你知呢個牛嬸點樣?
佢係個帖不停轟炸我!
係咁: 片呢?片呢?唔係想走數啊?無片就捐錢啦?

當我電話叉返電之後,見到佢10幾 ...
見佢用google map post另一路段岀嚟混水摸魚話一樣真係笑左😂

引用:
原帖由 Shogun777888 於 2019-1-26 12:20 PM 發表

見佢用google map post另一路段岀嚟混水摸魚話一樣真係笑左😂
本版第3頁留言#35
其實已解釋得非常清晰!

佢係要走數都冇辦法!
牛乸嬸係咁!

引用:
原帖由 ESMP 於 2019-1-26 12:28 PM 發表

本版第3頁留言#35
其實已解釋得非常清晰!

佢係要走數都冇辦法!
牛乸嬸係咁!
原來一早就已經有證有據,佢咁都抵賴成兩個月

引用:
原帖由 Shogun777888 於 2019-1-26 02:48 PM 發表

原來一早就已經有證有據,佢咁都抵賴成兩個月
佢數已走
仲開多個乜义市區盤原來都係咁?去擾亂試聽

山旮旯自己都未處理好?
走去嘈市區樓?唔知以為佢住Houses

引用:
原帖由 ESMP 於 2019-1-26 04:12 PM 發表

佢數已走
仲開多個乜义市區盤原來都係咁?去擾亂試聽

山旮旯自己都未處理好?
走去嘈市區樓?唔知以為佢住Houses
建議你喺 #1 加番個精讀版來龍去脈
因為追番post,見佢衰左之後,洗幾頁又再重新賴皮

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。