註冊 登入

玩左eBay十年 開網店創業之路分享 你問我答 香討焦點

引用:
原帖由 wildcharm 於 2018-11-23 02:38 PM 發表

可否講吓在Amazon 創立戶口流程? 複雜嗎? 個人可以開戶嗎?
可以個人開戶,吾會太複雜,一般你跟住上網教學都應該識

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 YEE 於 2018-11-25 12:13 AM 發表

係eBay賣左野幾個月, 呢排犯錯多左,被評為美國不合格賣家, 同降低左我好多銷售限額,搞到今個月好快已經冇限額再去List新product, 同eBay留左信息2次話想raise limit 但等左成星期都冇人覆, 請問知唔知有冇其他方法可以聯絡到ebay?如果唔係要等下一個月先可以重新賣野。 ...
其實要搵番香港ebay manager

引用:
原帖由 Jackie_jj 於 2018-11-19 05:24 PM 發表

應該就吾多,而家好多人都整個網站去銷售,只要識宣傳,搵客吾係問題
有無一啲宣傳既手法可以分享?

引用:
原帖由 ~Achilles~ 於 2018-12-1 05:22 AM 發表

有無一啲宣傳既手法可以分享?
如果做網站黎講,一定要做SEO,會直接提高網站瀏覽率,就算網站吾靚都吾多影響,你可以參考下會計女未佢個網站超簡單,而家美觀....但佢識做關鍵字,所你search 有關會計既野基本上都見到佢,所以seo好緊要。

現在怎樣開amazon 戶口?

引用:
原帖由 helloworld123 於 2018-12-10 08:49 AM 發表

現在怎樣開amazon 戶口?
我都想知~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Jackie_jj 於 2018-11-27 04:54 PM 發表

其實要搵番香港ebay manager
點樣搵到佢地阿? 等左個幾月都未提升番我limits

引用:
原帖由 YEE 於 2018-12-12 06:52 PM 發表

點樣搵到佢地阿? 等左個幾月都未提升番我limits
算啦…做其他…ebay 同amazon
以太難做

引用:
原帖由 dennistscfb 於 2018-12-13 04:07 PM 發表

算啦…做其他…ebay 同amazon
以太難做
點解咁講呢?
我本身做網店Dropshipping 2年,
就係依家太難做所以轉做ebay dropshipping.
不過我自已覺得做網店好玩好多。

回覆 引用 TOP

想問下你經營你的網店要佔用生活上多少時間?(例如一星期幾多小時)包括全部入貨、搵客、運輸等工作。thanks

回覆 引用 TOP

好有用,值得收藏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Jackie_jj 於 2018-12-4 09:44 AM 發表

如果做網站黎講,一定要做SEO,會直接提高網站瀏覽率,就算網站吾靚都吾多影響,你可以參考下會計女未佢個網站超簡單,而家美觀....但佢識做關鍵字,所你search 有關會計既野基本上都見到佢,所以seo好緊要。 ...
謝謝樓主分享!想問一問:
1. 你有無用SHOPIFY等網站去建網店呢?
2. 現在你主要的ECOMMERCE係做AMAZON FBA和自己的網店嗎?
謝謝回覆!

回覆 引用 TOP

consider to use an open source online store called Opne Cart, most of the fampus hosting compnay would provied it.

Operationg the own store is rally not easy, needs:
1. Content, even write a own blog
2. social media to build CRM, ka, customer loyalty.
3. SEO, free ad purpose.
4. Learn all plug-in in order to save the ime of working & more tools for selling
5. Photoshop all even comes with SEO tags / hash tags.

回覆 引用 TOP

ebay 做 dropship , 好難唔死 account

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。