註冊 登入

五年手機APP編寫公司,創業歷程之你問我答 香討焦點

對於呢度既 IT 版.

https://www.discuss.com.hk/forumdisplay.php?fid=181

有什麼看法 ?!

精選樓盤
引用:
原帖由 jenniferyiu0800 於 2018-11-18 10:27 AM 發表

對於呢度既 IT 版.

https://www.discuss.com.hk/forumdisplay.php?fid=181

有什麼看法 ?!
可以有D咩想法😂從來未入過去咁囉

引用:
原帖由 何必買股 於 2018-11-18 10:31 AM 發表

可以有D咩想法😂從來未入過去咁囉
The group has so many IT man.

引用:
原帖由 jenniferyiu0800 於 2018-11-18 10:27 AM 發表

對於呢度既 IT 版.

有什麼看法 ?!

回覆 引用 TOP

你寫apps3。4萬個價。係ios. Android 2個版本有哂. 定每邊3。4萬?

引用:
原帖由 tangwc01 於 2018-11-18 11:46 AM 發表

The group has so many IT man.
咁我相信係既,不過我係sales唔係programmer,入去都冇料同IT人討論😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一招收你皮 於 2018-11-18 11:47 AM 發表

你寫apps3。4萬個價。係ios. Android 2個版本有哂. 定每邊3。4萬?
2邊都有呀,不過強調多次,只限純資訊性發放既APP,如果涉及GPS,payment 其他功能。。。就當然會貴d

回覆 引用 TOP

如果做個飲食點菜app 難做嗎?成本如何?寫app 用邊種語言?

引用:
原帖由 hkbuching 於 2018-11-18 12:02 PM 發表

如果做個飲食點菜app 難做嗎?成本如何?寫app 用邊種語言?
可Pm我

請問樓主如何聯絡?

我都想加入去做  因為我本身都睇好寫app來賺錢  但唔知點入手
有無方法  
想問做咩app 公司   你個係咩程式  用途係咩     將來科技肯定會好方便對日常生活就ok

引用:
原帖由 u7u7 於 2018-11-18 12:19 PM 發表

我都想加入去做  因為我本身都睇好寫app來賺錢  但唔知點入手
有無方法  
想問做咩app 公司   你個係咩程式  用途係咩     將來科技肯定會好方便對日常生活就ok ...
寫app, 你要學Java, 你要學蘋果既Swift, 睇書學

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hkbuching 於 2018-11-18 12:02 PM 發表

通常我都會先約見個客一次先既,因為一個APP好難用三言兩語,飲食點菜APP咁就可以清楚了解個客實際上需要D咩功能,我成日同D客解釋,寫APP就好似叫碗車仔面咁,基本3餸加個面緊係平,但如果你要加餸(功能),加底(內容),就緊係會再貴D

所以你問我成本係幾多,我唯有同你講3~8萬左右,視乎不同情況

引用:
原帖由 dustinbrian 於 2018-11-18 12:13 PM 發表

可Pm我
拿,我從來唔介意同行家競爭既😂,良性競爭先有進步,個客都多個選擇,不過你不如私下PM,你咁樣擺出黎緊就有點核突

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 何必買股 於 2018-11-18 12:23 PM 發表

通常我都會先約見個客一次先既,因為一個APP好難用三言兩語,飲食點菜APP咁就可以清楚了解個客實際上需要D咩功能,我成日同D客解釋,寫APP就好似叫碗車仔面咁,基本3餸加個面緊係平,但如果你要加餸(功能),加底(內容),就緊係會再貴D

所以你問我成本係幾多,我唯有同你講3~8萬左右,視乎不同情況 ...
3~8萬    投資落去  咁預幾時回本 兼賺到錢    搵客又洗唔洗宣傳費好多雜費

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。