註冊 登入

五年手機APP編寫公司,創業歷程之你問我答 香討焦點

如果本身有個網頁版既購物網站想轉做app大約又要幾多錢?

精選樓盤
引用:
原帖由 何必買股 於 2018-11-16 08:27 AM 發表

二成生意係熟人介紹,另外八成都係網上打廣告番黎
係邊度網上打廣告?

引用:
原帖由 starkiebell 於 2018-11-17 08:18 PM 發表

請問做個免費App出來是靠什麼賺錢?
都是靠擺廣告banner在app中賺錢嗎?
如果是這個模式,一個月可賺幾多錢?
謝謝!
一方面係廣告,另一方面係用big data賺錢,之後當APP既人流多左之後,先再加多D收費既項目

引用:
原帖由 半空肥沃的羊 於 2018-11-17 11:18 PM 發表

你地office租係工廈?每個月會落幾錢做廣告?
我地有2個office,一個租係工廈for programmer做野,另一個租係寫字樓for見客用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 steve010in 於 2018-11-18 12:38 AM 發表

如果本身有個網頁版既購物網站想轉做app大約又要幾多錢?
如果唔需要網上支付的話,我公司其實3,4萬就做到,如果要做埋支付就貴D

引用:
原帖由 rinrinrinrin 於 2018-11-18 12:54 AM 發表

係邊度網上打廣告?
Google, Facebook, 討論區都有。。。

可唔可以分享下你期望下一個5年公司會發展成點? 想從中了解下你對手機 APP 巿場未來嘅睇法

引用:
原帖由 ash209 於 2018-11-18 01:12 AM 發表

可唔可以分享下你期望下一個5年公司會發展成點? 想從中了解下你對手機 APP 巿場未來嘅睇法
未來都會北上發展,事實上E家都已經做緊,始終內地既市場大,土豪多,幾十萬寫個APP對佢地黎講好小事,因為內地人口基數大,係內地要一百幾十萬人download 唔難,但如果係香港? 有10萬download 已經可以還神,而有一百萬人download 的話,背後可操作既回報已經好大,有D香港既客係搵我地寫APP,之後放上內地做

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 何必買股 於 2018-11-18 01:08 AM 發表

如果唔需要網上支付的話,我公司其實3,4萬就做到,如果要做埋支付就貴D
有支付同運輸 只係出左網頁都好忙,再出app搵你幫手

引用:
原帖由 steve010in 於 2018-11-18 01:38 AM 發表

有支付同運輸 只係出左網頁都好忙,再出app搵你幫手
Haa,冇問題多謝老闆

引用:
原帖由 何必買股 於 2018-11-18 01:46 AM 發表

Haa,冇問題多謝老闆
pm 我留個微信呀

你信唔信造八段錦app要450萬

摟主我想問如果之前有小小programming 底子,而家23歲想等正職成熟後再上反大學course再轉行會唔會有難度?

lok
引用:
原帖由 steve010in 於 2018-11-18 01:52 AM 發表

pm 我留個微信呀
留左個電話俾你

引用:
原帖由 200s15 於 2018-11-18 02:10 AM 發表

你信唔信造八段錦app要450萬
所以話IT既錢好賺

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。