註冊 登入

[新盤] 樓市危機到左,加埋樓按爆煲

樓市危機到左,加埋樓按爆煲 E-mail 此主題給朋友

今次樓市跌硬,點解仲有咁多儍A唱好,可能只想保住一按,二按,以免好似當年房x貸爆煲,不過當樓價跌三成至四成,一按,二按一定爆,到時真係.......

佢地唔係傻a,佢地係買左又放唔到

引用:
原帖由 Suarez-7 於 2018-10-11 08:51 AM 發表

炒家的自作孽

引用:
原帖由 Suarez-7 於 2018-10-11 08:51 AM 發表

好多打手呢架!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中環白滑的天才 於 2018-10-11 07:55 AM 發表

今次樓市跌硬,點解仲有咁多儍A唱好,可能只想保住一按,二按,以免好似當年房x貸爆煲,不過當樓價跌三成至四成,一按,二按一定爆,到時真係....... ...
哈哈,其實淡淡真係幾好笑。業主驚都未驚過,但係你地成班淡淡不停自high,角色扮演做業主然後諗一定好撚驚。明既,你係冇實力既淡淡,如果以你既人工同學歷買咗樓真係會驚。所謂皇帝唔急太監急。你哋繼續圍爐取暖喇。過多個月,抽唔到居屋又要面對現實既時候,樓價好快飆升。到時淡淡又錯過上車機會。不過咁,依家個別屋苑跌20%都唔關你事,因為你呢一刻仲係買唔起。

冇咁易爆,只是個別例子

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 setokun 於 2018-10-11 09:14 AM 發表

哈哈,其實淡淡真係幾好笑。業主驚都未驚過,但係你地成班淡淡不停自high,角色扮演做業主然後諗一定好撚驚。明既,你係冇實力既淡淡,如果以你既人工同學歷買咗樓真係會驚。所謂皇帝唔急太監急。你哋繼續圍爐取暖喇。過多個月,抽唔到居屋又要面對現實既時候,樓價好快飆升。到時淡淡又錯過上車機會。不過咁,依家個別屋苑跌20%都唔關你事,因為你呢一刻仲係買唔起。 ...
跌20%就咁躁啦?

引用:
原帖由 Suarez-7 於 2018-10-11 11:33 AM 發表

跌20%就咁躁啦?
樓價升咗佢話外父母擦佢鞋請佢食雞脾,而家跌咗外父母畀面色佢睇不特止.
重要叫佢食雞seafood.

引用:
原帖由 Suarez-7 於 2018-10-11 11:33 AM 發表

跌20%就咁躁啦?
....買左QQ果D點算........

買左QQ放床下底收下息先啦

回覆 引用 TOP

引用:

跌20%就咁躁啦?
輸唔起

回覆 引用 TOP

佢地接左火棒 日日上香討追求認同

二按更加唔會爆,連二按壓力測試更難都吾知學人唱淡。

咁易爆?中環搬去大灣區啦!中環白滑的^天才^

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 setokun 於 2018-10-11 09:14 AM 發表

哈哈,其實淡淡真係幾好笑。業主驚都未驚過,但係你地成班淡淡不停自high,角色扮演做業主然後諗一定好撚驚。明既,你係冇實力既淡淡,如果以你既人工同學歷買咗樓真係會驚。所謂皇帝唔急太監急。你哋繼續圍爐取暖喇。過多個月,抽唔到居屋又要面對現實既時候,樓價好快飆升。到時淡淡又錯過上車機會。不過咁,依家個別屋苑跌20%都唔關你事,因為你呢一刻仲係買唔起。 ...
你面對現實啦 甘大個人都唔化

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。