註冊 登入

重貨孖展700感受

重貨孖展700感受 E-mail 此主題給朋友

揸住過萬股700, 一開始未拆五已經開始買。
過往幾年差唔多個零月就幾手幾手入貨,當然期間都捕捉幾個浪咁沽啲揸啲再執少少。

由高位到現價大約少兩球,打從九月頭起已經真係認真識驚,計過孖展額75%,跌到25x就會call 孖展。每日嘅思想反反覆覆咁徘徊喺離場(又諗吓平孖展留現金定all out)定頂住(開始準備借錢預備要補倉)。朋友未必明,知你情況都係講句omg 安慰吓。家人就係咁幫你留意,日日問你點算好。我依家暫時冇返工,但想像到要返工嘅人日日番到公司冇晒心情,覺得股票係咁跌=冇咗幾多人工,嗰副食咗屎嘅面口。

平心而論騰訊近年好積極咁擴大業務版圖,長遠投資嚟講,以前嘅價位我認為係上得番,依家只係時不與我。

相信㩒得入嚟睇都有唔少重貨嘅朋友,sorry我答唔倒你你應該要點做,只係希望大家唔會股海風浪中比淹沒,you are not alone.

**話吹水嘅人真係何其on9,我打咁多嘢有咩得益?有時睇新聞睇香討啲comment都驚訝點解依家某啲香港人可以打啲廢到盡頭嘅留言

精選樓盤
國賊出現等同遇上山賊

回覆 引用 TOP

走啦, 基本因素已唔同哂,不要同股票談戀愛

有冇迷途先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rona 於 2018-10-10 04:42 PM 發表

過往幾年差唔多個零月就幾手幾手入貨,當然期間都捕捉幾個浪咁沽啲揸啲再執少少。

由高位到現價大約少兩球,打從九月頭起已經真係認真識驚,計過孖展額75%,跌到25x就會call 孖展。每日嘅思想反反覆覆咁徘徊喺離場(又諗吓平孖展留現金定all out)定頂住(開始準備借錢預備要補倉)。朋友未必明,知你情況都係講句omg 安慰吓。家人就係咁幫你留意,日日問 ...
走啦。仲要孖展。遲d被逼斬無仇報。

我都贊成走貨 始終今時不同往日了

回覆 引用 TOP

起碼去到250 先平穩D!

未拆五開始買都要輸

引用:
原帖由 不死熊仔 於 2018-10-10 04:56 PM 發表

未拆五開始買都要輸
當時放完lock profit跟住跌啲再買

正股重貨380又正系等下lir

引用:
原帖由 rona 於 2018-10-10 04:42 PM 發表

由高位到現價大約少兩球,打從九月頭起已經真係認真識驚,計過孖展額75%,跌到25x就會call 孖展。每日嘅思想反反覆覆咁徘徊喺離場(又諗吓平孖展留現金定all out)定頂住(開始準備借錢預備要補倉)。朋友未必明,知你情況都係講句omg 安慰吓。家人就係咁幫你留意,日日問 ...
如果真係揸住咁重貨, 重有心機上來吹水 咩?
慳d 啦!

引用:
原帖由 krill 於 2018-10-10 04:49 PM 發表

走啦, 基本因素已唔同哂,不要同股票談戀愛
認同目前短期唔明朗,當你人生全部財產都係靠同一隻股票賺番嚟,好難完全冇情意結。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kn88 於 2018-10-10 05:01 PM 發表

如果真係揸住咁重貨, 重有心機上來吹水 咩?
慳d 啦!
冇心機同上網有咩關係?家陣輸錢係咪要表演食屎?係嘅話我預埋你

拆之前入的貨應該是穩賺的, 為何不考慮減持呢? 留一些資本等再入吧

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。