註冊 登入

[樓市分析及CCL] 呢兩年16-18買左樓花個d 應該日日訓唔著 香討焦點

呢兩年16-18買左樓花個d 應該日日訓唔著 E-mail 此主題給朋友

樓又未收。
日日起身都係見到劈劈劈劈價。。
新盤又係咁減。點算好?

都升左20%

引用:
原帖由 notsoserious 於 2018-10-2 10:33 AM 發表

都升左20%
好多向下劈20%都冇人睇樓

Ssd又未過 賣又要比稅。又要用金 。真係好慘 倒輸

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 宇宙真空的裙 於 2018-10-2 10:35 AM 發表

Ssd又未過 賣又要比稅。又要用金 。真係好慘 倒輸
海之戀接近2萬8一尺。比起上年萬6蚊左右升咗好多。高鐵開通埋,遲D實升到爆。係就係瞓唔著,不過係開心等收樓,睇裝修,之後入住新樓3房豪宅西鐵上蓋。諗起都開心。

無買果D好好訓 ?  

好想去釣魚 好想去釣魚 好想去釣魚 好想去釣魚
引用:
原帖由 banner887 於 2018-10-2 10:59 AM 發表

無買果D好好訓 ?  
佢哋一心以為樓價跌架喇。好快架啦。。一等十年。

煩緊, 裝修野?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 宇宙真空的裙 於 2018-10-2 10:32 AM 發表

樓又未收。
日日起身都係見到劈劈劈劈價。。
新盤又係咁減。點算好?
我嘅睇法係買樓只係將畢錢換成舊磚頭實物揸喺手
買得就預咗自己嘅帳面身家會跟隨樓市咁走
今次股市跌咗咁多 樓價都只係稍微回一回
渣住層樓反而覺得安心先係
喺保值+追通脹方面 你搵唔搵到畀樓更穩陣嘅投資選擇先?

引用:
原帖由 banner887 於 2018-10-2 10:59 AM 發表

無買果D好好訓 ?  
非常好訓,都仲未醒

風箏有風, 海豚有海
我存在在, 我的存在
所以明白, 所以離開
所以不再, 為愛而愛
近2,3年入市大多數係自住用家, 跌市對自住樓冇乜影響 

雷神:
1. 騎功硬凈
2. 平衡力好
3. 走位靈活
4. 搶閘迅速
5. 應變能力強
6. 步速智慧高
都要被綁三年啦

引用:
原帖由 stevenhendry 於 2018-10-2 11:15 AM 發表

非常好訓,都仲未醒
日日都發緊佢地嘅置業"夢"

回覆 引用 TOP

點會呢, 好多人都係一炮過, 大把閒錢, 買咗都唔急賣

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。