註冊 登入

中伏了,希望大家以此為鑑

本主題由 hkpal 於 2018-9-24 07:29 PM 移動
多謝

精選樓盤
咁好搵佢自己做啦
佢淨係賣部貴機比你,已夠賺
日後營運再慢慢吸你血

唔駛諗,除非賣自己啲產品,其實呢瓣做唔過,因為啲汽水供應商就咁咗放部機係街,已經可以幫自己宣傳,有無人買都唔係問題,如果無自己產品,同做零售一樣,無人買就無收入

花生者清,當局者迷-y( ̄Д ̄)。oO○ | 香港特區政府忠告市民: 吸菸可引致陽萎
引用:
原帖由 前來 於 2018-9-29 05:30 PM 發表

多謝
如果當初有人提我就好😆😆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 商界難吃的弟弟 於 2018-9-30 12:02 AM 發表

咁好搵佢自己做啦
佢淨係賣部貴機比你,已夠賺
日後營運再慢慢吸你血
係,總之比左錢後,佢就唔鬼理你,回覆勁慢!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 productdesigner 於 2018-9-30 10:09 AM 發表

唔駛諗,除非賣自己啲產品,其實呢瓣做唔過,因為啲汽水供應商就咁咗放部機係街,已經可以幫自己宣傳,有無人買都唔係問題,如果無自己產品,同做零售一樣,無人買就無收入 ...
Exactly!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 自動售賣機苦主 於 2018-9-24 07:14 PM 發表

之前睇TVB 財經台,講年輕人創業高科技的「自動售賣機」。做加盟者可以有被動收入,間公司好似都似模似樣喎。
自己手上得10幾20萬,樓又買唔到,有興趣去聽下。間公司sell 個陣講一部機基本可以有2~3千蚊收入,因為有人落廣告個機度。
買左之後,惡夢就來了!又話部機未整好未運到香港,年頭買,年尾都未有,之後揀地點,如果要放好少少既地方,又話好多人等緊,要排隊。
以上嘅野,我心諗你間公司因為人 ...
有得賺咪算好囉, 我知好多人要蝕添.

引用:
原帖由 doublebird2014 於 2018-9-30 05:43 PM 發表

有得賺咪算好囉, 我知好多人要蝕添.
Really? 點蝕?一個月蝕幾多?
Share 下等我做定心理準備😨

引用:
原帖由 自動售賣機苦主 於 2018-10-2 02:25 PM 發表

Really? 點蝕?一個月蝕幾多?
Share 下等我做定心理準備😨
我都係聽番嚟, I 字頭嗰間, 因為管理費好似有MINIMUM CHARGE, 另外有啲地方租金係FIXED PRICE, 做唔夠生意咪蝕囉.
講真, 我平時真係非常少見人會係售賣機買嘢. 擺係太子聯合廣場巴士站嗰啲汽水機都拎走左啦.
啲好位好多比汽水機霸左, 而且佢地可能做唔夠生意都當係賣廣告啫.

我都有諗這類自販機, 後來做了第二D

回覆 引用 TOP

請問一共放左幾多錢落去?

有朋友都有興趣買個呢D機

引用:
原帖由 doublebird2014 於 2018-10-2 03:45 PM 發表

我都係聽番嚟, I 字頭嗰間, 因為管理費好似有MINIMUM CHARGE, 另外有啲地方租金係FIXED PRICE, 做唔夠生意咪蝕囉.
講真, 我平時真係非常少見人會係售賣機買嘢. 擺係太子聯合廣場巴士站嗰啲汽水機都拎走左啦.
啲好位好多比汽水機霸左, 而且佢地可能做唔夠生意都當係賣廣告啫. ...
無錯,無廣告收益真係蝕到入肉!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 frankie113 於 2018-10-3 12:26 PM 發表

我都有諗這類自販機, 後來做了第二D
咁咪好囉,好過我而家咁灰啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 廣東省香港市 於 2018-10-3 11:59 PM 發表

請問一共放左幾多錢落去?

有朋友都有興趣買個呢D機
睇完都仲想買,都幾唔理智!
鐘意送錢比人咩?

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。