註冊 登入

[租務] 租金狂升中,全城搶租盤 香討焦點

租金狂升中,全城搶租盤 E-mail 此主題給朋友

樓市交投清淡,更多人觀望,轉買為租,有個的士行家想去租樓,點知區區租金猛加,而且極度缺盤

全城搶租盤呀

中原指數唔知,租金指數狂升中,淡淡加油

【樓價升不停】二手私宅呎租連續4個月破頂累升5%
https://www.mpfinance.com

【再創新高】海怡半島2房月租2.3萬 呎租44元破頂
https://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20180913/s00003/1536825487045

回覆 引用 TOP

風高浪急宜觀望!

引用:
原帖由 50283593 於 2018-9-13 09:21 PM 發表

風高浪急宜觀望!
租金狂升,最後推高樓價

回覆 引用 TOP

跌就有

引用:
原帖由 翠嶺峰 於 2018-9-13 09:26 PM 發表

跌就有
一係住公屋,一係捱我地業主D貴租!

淡淡又贏啦喇

回覆 引用 TOP

好恐怖,租金狂升呀
【樓價升不停】二手私宅呎租連續4個月破頂累升5%
https://www.mpfinance.com/fin/instantp2.php?node=1536827980867&issue=20180913

回覆 引用 TOP

唔買樓代價就係捱貴租,淡淡左右都唔知點算

Support

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 七個可愛的羊羊 於 2018-9-13 09:33 PM 發表

唔買樓代價就係捱貴租,淡淡左右都唔知點算
所以汪總咪話唔買也有風險囉

引用:
原帖由 cmbmc9 於 2018-9-13 09:39 PM 發表

所以汪總咪話唔買也有風險囉
好大風險

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 七個可愛的羊羊 於 2018-9-13 09:19 PM 發表

樓市交投清淡,更多人觀望,轉買為租,有個的士行家想去租樓,點知區區租金猛加,而且極度缺盤

全城搶租盤呀
確係要搵定樓搬,業主就快銀主

引用:
原帖由 33illumunati 於 2018-9-13 10:11 PM 發表

確係要搵定樓搬,業主就快銀主
又被人逼遷?呢十年第幾次

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。