註冊 登入

安聯值唔值得買

引用:
原帖由 lovesocrazy 於 2018-10-20 12:11 PM 發表

對比下囉 聽人講過會比銀行平,那當然唔會禁片面 自己對比緊。
我係銀行收2% 認購費,有人跟 轉左可能會平 但無人跟
你都已俾咗認購費 仲使乜轉

精選樓盤
引用:
原帖由 死啦啲青春痘 於 2018-10-20 12:14 PM 發表

你都已俾咗認購費 仲使乜轉
放左了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lovesocrazy 於 2018-10-20 12:03 PM 發表

我係銀行買 而家放左平手,之後未必想係銀行買 可能轉用FSM app
FSM 係乜?

引用:
原帖由 死啦啲青春痘 於 2018-10-20 01:47 PM 發表

FSM 係乜?
fundsupermart

引用:
原帖由 中環自我的手袋 於 2018-10-20 02:09 PM 發表

fundsupermart
信唔信得過㗎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 死啦啲青春痘 於 2018-10-20 01:47 PM 發表

FSM 係乜?
Fund supermart

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lovesocrazy 於 2018-10-20 12:11 PM 發表

對比下囉 聽人講過會比銀行平,那當然唔會禁片面 自己對比緊。
我係銀行收2% 認購費,有人跟 轉左可能會平 但無人跟
你係銀行買左,名義上有人跟,但都無乜實際作用,其實RM叫d客買完,之後都係同你一樣睇住隻基金升升跌跌,又無得免費轉換組合,可以做既野有限,最多今日的我打倒昨日的我⋯⋯叫你賣左去。

引用:
原帖由 海邊OL 於 2018-10-20 07:08 PM 發表

你係銀行買左,名義上有人跟,但都無乜實際作用,其實RM叫d客買完,之後都係同你一樣睇住隻基金升升跌跌,又無得免費轉換組合,可以做既野有限,最多今日的我打倒昨日的我⋯⋯叫你賣左去。 ...
我有朋友在銀行做,為了meet target ........  叫客......
(你懂的)

這個世界沒有膠神,生活變得沒有快樂。
引用:
原帖由 海邊OL 於 2018-10-20 07:08 PM 發表

你係銀行買左,名義上有人跟,但都無乜實際作用,其實RM叫d客買完,之後都係同你一樣睇住隻基金升升跌跌,又無得免費轉換組合,可以做既野有限,最多今日的我打倒昨日的我⋯⋯叫你賣左去。 ...
呢一年來暫時都會keep搵我跟進
外幣轉換下 做下交差盤

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 領遵班子 於 2018-10-20 07:26 PM 發表

我有朋友在銀行做,為了meet target ........  叫客......
(你懂的)
好多RM見升左6-8%就叫個客換馬,否則食咩⋯⋯

引用:
原帖由 海邊OL 於 2018-10-20 10:58 PM 發表

好多RM見升左6-8%就叫個客換馬,否則食咩⋯⋯
升6-8%算好了

有些升2-3%就 .....
但明明可以一次過升10%, 但中途出入2轉

這個世界沒有膠神,生活變得沒有快樂。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lovesocrazy 於 2018-10-20 12:03 PM 發表

我係銀行買 而家放左平手,之後未必想係銀行買 可能轉用FSM app
點解要放既 你買左幾耐 因為我現在都考慮緊放唔放 我都係係宏x買左1年半 計過e加放都平手多幾千 當然計埋派啲利息

引用:
原帖由 公司硬硬的羊羊 於 2018-10-24 12:19 AM 發表

點解要放既 你買左幾耐 因為我現在都考慮緊放唔放 我都係係宏x買左1年半 計過e加放都平手多幾千 當然計埋派啲利息
一年,基金買左幾款 結論係食息抵唔到落價。
當中安聯係買美國市場,仲有另一瑞銀係跟恆指主要成份股

回覆 引用 TOP

因為同時有買賣外幣 相對我會選擇外幣
嗯個只係個人偏好,反而我同小朋友買既食息Etf就由矩放 我不是月供碎股 只是夠就買一點禁樣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 死啦啲青春痘 於 2018-10-20 12:04 PM 發表

跌到20000點先買
點解會跌到20000?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。