註冊 登入

安聯值唔值得買

安聯值唔值得買 E-mail 此主題給朋友

安聯值唔值得買 好似穩定派高息

精選樓盤
可以考慮
睇返由12年到宜家年度化收益率平均有8%

AUD HKD 版各持有,4月至今扣除手續費連收息平手咋

引用:
原帖由 lovesocrazy 於 2018-10-11 01:11 AM 發表

AUD HKD 版各持有,4月至今扣除手續費連收息平手咋
手續費幾錢

引用:
原帖由 死啦啲青春痘 於 2018-10-11 01:12 AM 發表

手續費幾錢
1.5%

引用:
原帖由 lovesocrazy 於 2018-10-11 01:13 AM 發表

1.5%
睇緊M記果隻?

引用:
原帖由 THEDDIE 於 2018-10-11 05:17 PM 發表

睇緊M記果隻?
安聯環球投資基金

引用:
原帖由 lovesocrazy 於 2018-10-12 11:30 AM 發表

安聯環球投資基金
你一兩日跌左好多喎

引用:
原帖由 死啦啲青春痘 於 2018-10-12 11:30 AM 發表

你一兩日跌左好多喎
係呀
但請教下大家會唔會因該基金價下跌而去放左矩?

主要擔心到頭來  食息損價
不如輸少當贏? 未來日子好似好動盪
專家都睇唔清,我完全唔識

銀行跟開果個叫我唔好放安聯
瑞銀就話我擔心就放左矩

引用:
原帖由 lovesocrazy 於 2018-10-12 11:33 AM 發表

係呀
但請教下大家會唔會因該基金價下跌而去放左矩?

主要擔心到頭來  食息損價
不如輸少當贏? 未來日子好似好動盪
專家都睇唔清,我完全唔識

銀行跟開果個叫我唔好放安聯
瑞銀就話我擔心就放左矩 ...
知嗰個就發左達啦

引用:
原帖由 死啦啲青春痘 於 2018-10-12 11:34 AM 發表

知嗰個就發左達啦
當然唔知
主要係我完全唔識 新手,都係師奶仔一個
問下你地老手平時點操作

引用:
原帖由 lovesocrazy 於 2018-10-12 11:35 AM 發表

當然唔知
主要係我完全唔識 新手,都係師奶仔一個
問下你地老手平時點操作
師奶仔 唔識唔係藉口 唔識當初就唔好買
其實就算全世界叫你止蝕 我估你都會死揸 呢d係一般新手嘅作風 如果你覺得係熊市 咁不如賣左佢先 或者先賣一半

引用:
原帖由 死啦啲青春痘 於 2018-10-12 11:39 AM 發表

師奶仔 唔識唔係藉口 唔識當初就唔好買
其實就算全世界叫你止蝕 我估你都會死揸 呢d係一般新手嘅作風 如果你覺得係熊市 咁不如賣左佢先 或者先賣一半 ...
無藉口喔,
我係睇到熊來了,其實我不是會死守形
所以先會問下做開既人會點睇

引用:
原帖由 lovesocrazy 於 2018-10-12 11:46 AM 發表

無藉口喔,
我係睇到熊來了,其實我不是會死守形
所以先會問下做開既人會點睇
我自己就係淡友 一早清晒倉

引用:
原帖由 死啦啲青春痘 於 2018-10-12 11:47 AM 發表

我自己就係淡友 一早清晒倉
我禁問係而家呢個階段放 虧損額 我還是可承受的,後市自己不樂觀 再下來就未必可以承受了。

可能有人覺得咁樣好蠢,但當交左學費如果真係大跌來臨去到嗰陣再入都唔係遲吧

67 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。