註冊 登入

[其他] 今轉經濟周期已經結束

引用:
原帖由 akj21 於 2019-1-3 01:45 PM 發表

即係2020年會轉牛市?
暫時係

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 小雨000 於 2019-1-3 01:44 PM 發表

其實你咁激動沒用,我不是專家。只是純分享,你可以不信,唔洗洗死死聲,每個人睇法唔同,
呢版D人係咁...
金融版和諧得多

引用:
原帖由 小雨000 於 2019-1-3 01:44 PM 發表

其實你咁激動沒用,我不是專家。只是純分享,你可以不信,唔洗洗死死聲,每個人睇法唔同,
修死專家只係一個形容詞,亦都係歷史比出嚟嘅答案,並無傷害任何人意思,你不需介懷,我都係講我嘅睇法,你以啲理論派不時都有,大家切磋下姐

回覆 引用 TOP

Mola

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rainrain 於 2019-1-3 01:50 PM 發表

呢版D人係咁...
金融版和諧得多
係,我只是想分享下,想首置不要太快入市。下年入不用花多錢去入市

引用:
原帖由 小雨000 於 2019-1-3 01:52 PM 發表

係,我只是想分享下,想首置不要太快入市。下年入不用花多錢去入市
我可以好肯定答你點解
呢版好多人,摸頂既唔在講,就算呢幾年入市既,年中果陣個心紅晒,諗住自己層劏房都可以升到1000萬,點知一盤冷,希望越大,失望自然越大,所以情緒就搵淡友黎宣洩,其實話人黑心淡既硬好諗下,究竟想平d買樓既人黑心,定自己買左想劏房都升到1000萬其他人做佢樓奴黑心d?

回覆 引用 TOP

而家先講,一早知縮表加息同貿易戰好大鑊

回覆 引用 TOP

其實經濟逆轉只因貿易戰,全球經濟大倒退,美國和歐洲在今年可能再QE過。

回覆 引用 TOP

特朗普可能會辭職,不能完成任期。

回覆 引用 TOP

股市圖表可能有變,如今月下月都跌不穿2萬5千點,已經4個月在守2萬5,因為2萬5是大位。會改變睇法,現在才是熊1尾浪。熊2反彈還沒開始。圖表每天在變

回覆 引用 TOP

我會密切留意你最新分析

回覆 引用 TOP

下星期反彈浪目標維持不變2萬6至2萬6千3。因政策市會令到股市波幅更大,目標不變,還是大熊市。價值投資者和長線投資者要做好風險,如月線圖保力加通道再次收窄放大的話,香港股市會發生 較長時間的下跌浪。

引用:
原帖由 小雨000 於 2019-1-5 02:50 PM 發表

下星期反彈浪目標維持不變2萬6至2萬6千3。因政策市會令到股市波幅更大,目標不變,還是大熊市。價值投資者和長線投資者要做好風險,如月線圖保力加通道再次收窄放大的話,香港股市會發生 較長時間的下跌浪。 ...
有可能現在是熊二,反彈到二萬八嗎?

引用:
原帖由 littlestock123 於 2019-1-5 03:28 PM 發表

有可能現在是熊二,反彈到二萬八嗎?
暫時今月不可能上2萬8。要先看今月和下月中的圖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小雨000 於 2019-1-5 02:50 PM 發表

下星期反彈浪目標維持不變2萬6至2萬6千3。因政策市會令到股市波幅更大,目標不變,還是大熊市。價值投資者和長線投資者要做好風險,如月線圖保力加通道再次收窄放大的話,香港股市會發生 較長時間的下跌浪。 ...
已達標

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。