註冊 登入

[其他] 今轉經濟周期已經結束

引用:
原帖由 Keykeeper 於 2018-12-22 08:38 AM 發表

真係估QQ唔到,就快上番今月高位😓
睇圖似要做雙頂回落,大戶股真的很利害。

精選樓盤
引用:
原帖由 小雨000 於 2018-12-22 08:41 AM 發表

睇圖似要做雙頂回落,大戶股真的很利害。
我都唔敢講,超過100億成交,而且你都睇升上26000,QQ必定係動力來源

引用:
原帖由 Keykeeper 於 2018-12-22 08:54 AM 發表

我都唔敢講,超過100億成交,而且你都睇升上26000,QQ必定係動力來源
大家都做淡友,今次要小心玩同可能要走位沽。彈力幾強,指數 逢高沽,不可買升過夜,700 如果突破左12月頭328,1星期,會有新升浪。但可能性極低

回覆 引用 TOP

你當曾陰權無到?

免責聲明:
本人所發表的包括但不限於文章,圖片和超連結,並不可靠,均不構成任何投資的邀約或建議。
如有任何人因本人所發表之言論而導致任何損失,需自行承擔,與本人無關。
引用:
原帖由 高級用戶 於 2018-12-22 09:32 AM 發表

你當曾陰權無到?
香港自由經濟體系,政府都自己有講。所以香港股市可比人睇淡,我2020年才買升

回覆 引用 TOP

樓主好!年結已過, 請問你有咩最新睇法呢?

回覆 引用 TOP

2019 都係守

回覆 引用 TOP

今晚極大機會美股行熊1尾浪,港股日線圖保力加通道急轉向下,大機會守不住2萬5千點,今轉浪底暫時還沒計好,最熊會在2萬3千4。但中國準備放水幾千億,所以還是有保留

港匯已經開始有動作,今轉是不是走資不清楚。

樓市12月成交又比11月少,量價齊跌。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小雨000 於 2018-9-11 11:30 PM 發表

自從年頭恆生指數1日跌1千6百點的時候,年頭港匯不停轉弱,就已經開始熊市的來臨。所謂什麼套息套息,只是安撫人心 ,美元在走就是走,今轉9月尾再走資的話,不知道財經專家解說出什麼

今次08年到18年樓市升幅遠遠超過恆指升幅,其實真的多謝689的政策。香港已經扭曲了市場的規律。美國qe也有帶來了很多的聰明錢來到香港投資。本人一向對物件上所謂的升幅,只是我覺得錢在貶值,將一件物件要用更多的錢去買,包括 ...
講歴史,08金融海嘯爆煲之時,正正係樓市黃金10年開始,歷史冇啦呃人唔好喺度吹水。

引用:
原帖由 高達滴滴隊長 於 2019-1-3 01:22 PM 發表

講歴史,08金融海嘯爆煲之時,正正係樓市黃金10年開始,歷史冇啦呃人唔好喺度吹水。
今次就全世界 默默承受從來沒發生過的經濟周期,其實我不嬲對升升跌跌沒太大感覺。最重是在每個浪底儲到貨,和浪頂識走貨,但浪底一定不會在2019,樓市周期預12年不過份。今轉行了15年。2008年是什麼人推升香港樓價,就是大陸人和外資公司同內地公司。

引用:
原帖由 小雨000 於 2019-1-3 01:30 PM 發表

今次就全世界 默默承受從來沒發生過的經濟周期,其實我不嬲對升升跌跌沒太大感覺。最重是在每個浪底儲到貨,和浪頂識走貨,但浪底一定不會在2019,樓市周期預12年不過份。今轉行了15年。2008年是什麼人推升香港樓價,就是大陸人和公司。 ...
睇你嘅口吻專家咁喎,但係樓市就係專修死啲所謂專家,鑽石都貴左咁多年你會唔會因為覺得佢貴左咁多年應該平翻啲,樓市睇兩樣嘢已經夠,供應加息口,因為而家經已冇樓市炒家所以唔使驚爆煲。真係要多謝政府

你嗰啲金融圖表什麼熊市牛市佢金融版扼下人仲可以。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 高達滴滴隊長 於 2019-1-3 01:37 PM 發表

睇你嘅口吻專家咁喎,但係樓市就係專修死啲所謂專家,鑽石都貴左咁多年你會唔會因為覺得佢貴左咁多年應該平翻啲,樓市睇兩樣嘢已經夠,供應加息口,因為而家經已冇樓市炒家所以唔使驚爆煲。真係要多謝政府 ...
原來樓市只睇2樣野,真係世界都比你睇透,不過我都覺得以你智商都睇多左,只需睇一樣就ok,睇升!唔好問,只要信!等等,我打去18222問下先

vtam, vtam01被ban
高尚的硬好空靈及johnlam881903K,居然唔夠人講就blacklist,呢D就係硬好本色夠cheap。請各位高尚的硬好遠離此2人﹗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 高達滴滴隊長 於 2019-1-3 01:37 PM 發表

睇你嘅口吻專家咁喎,但係樓市就係專修死啲所謂專家,鑽石都貴左咁多年你會唔會因為覺得佢貴左咁多年應該平翻啲,樓市睇兩樣嘢已經夠,供應加息口,因為而家經已冇樓市炒家所以唔使驚爆煲。真係要多謝政府 ...
其實你咁激動沒用,我不是專家。只是純分享,你可以不信,唔洗洗死死聲,每個人睇法唔同,

引用:
原帖由 小雨000 於 2018-11-2 04:33 PM 發表

我只會在這留到2019年尾就不會再出現,我不出現的時候,已經會做返好友。大家可以不信。時間一定會證明一切。
即係2020年會轉牛市?

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。