註冊 登入

創業開始-組班

創業開始-組班 E-mail 此主題給朋友

原先有人一起搞生意,不過因小小事就散晒

創業第一步都搞唔掂,人才好重要,所以人際關係好重要,究竟可以係邊度認識多d初創人士

精選樓盤
組班並不是易事。就算係死黨到某個位話散就散。

反而我諗緊有無可能集合多d初創朋友,大家幫大家。頭個幾年對初創係好關鍵。

樓主,你想搞乜和有冇其他意見想法?

引用:
原帖由 己盛 於 2018-8-28 12:06 AM 發表

組班並不是易事。就算係死黨到某個位話散就散。

反而我諗緊有無可能集合多d初創朋友,大家幫大家。頭個幾年對初創係好關鍵。

樓主,你想搞乜和有冇其他意見想法? ...
我想做VR遊戲服務生意

依家嘗試係網絡找人,不過吹水為主

回覆 引用 TOP

我現在住係曼谷想喺曼谷創業但係冇乜頭緒

可以了解下嗎?

引用:
原帖由 timtim0325 於 2018-8-29 09:54 PM 發表

我想做VR遊戲服務生意

依家嘗試係網絡找人,不過吹水為主
玩物喪志,我對VR 電競生意有抗拒,做得愈好,愈會令好多人掛住玩而迷失。會害死好多人。

我以前做類似產品,感覺會有報應。所以有關玩物喪志的產品不會再做。

如VR 用於教學,推廣就另計。

引用:
原帖由 stormnet 於 2018-8-30 06:45 PM 發表

可以了解下嗎?
可以,但你想了解咩?

引用:
原帖由 小編強強Chris 於 2018-8-30 11:55 PM 發表

玩物喪志,我對VR 電競生意有抗拒,做得愈好,愈會令好多人掛住玩而迷失。會害死好多人。

我以前做類似產品,感覺會有報應。所以有關玩物喪志的產品不會再做。

如VR 用於教學,推廣就另計。 ...
依家VR都著重於教學推廣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 timtim0325 於 2018-8-31 07:11 AM 發表

可以,但你想了解咩?
集合想創業人仕

樓主 你宜家去到咩階段?我識落online ad唔知可唔可以幫到你

引用:
原帖由 stormnet 於 2018-8-31 08:08 AM 發表

集合想創業人仕
得我一個人,有志者……

引用:
原帖由 撐起雨傘 於 2018-8-31 09:43 PM 發表

樓主 你宜家去到咩階段?我識落online ad唔知可唔可以幫到你
我需要依方面人才,所以資料已準備,可惜未搵到金主

高科技生意

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fivefly 於 2018-8-30 01:55 PM 發表

我現在住係曼谷想喺曼谷創業但係冇乜頭緒
師兄~我係fb度見過現在都比較多人做泰國代購,仲要生意好爆!!你可以上fb度搵吓,睇吓有冇方向~

40 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。