註冊 登入

柏垟保險(專營恒指風險)

數浪都係估頂估底遊戲! 
兩邊....260/294
再開兩套細 P278, LC278,SP264 成本476點
其他等佢穿平均線再搞

精選樓盤
引用:
原帖由 柏垟 於 2019-2-1 11:33 AM 發表

數浪都係估頂估底遊戲! 
兩邊....260/294
再開兩套細 P278, LC278,SP264 成本476點
其他等佢穿平均線再搞
師兄,而家開sp264,有無肉食呀?

引用:
原帖由 kamencarrot 於 2019-2-2 09:42 AM 發表

師兄,而家開sp264,有無肉食呀?
呢套估2月單邊跌,細期Put 278才是重點。 sp264收得100點,補少少LC278,放價前會平。

其實同做LP278差不多,佣金又比多左。不過,真係行落去,通常好快好急。行1000點,遠價LP差價大,好難平倉。  put就易平倉。  

引用:
原帖由 柏垟 於 2019-2-2 10:03 AM 發表

其實同做LP278差不多,佣金又比多左。不過,真係行落去,通常好快好急。行1000點,遠價LP差價大,好難平倉。  put就易平倉。   ...
柏垟哥   你做咗LP278, 如果下行1000幾點你想食糊

就買期指 + SC278 ............等月尾結算

咪唔使理佢遠價LP差價大囉  

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 柏垟 於 2019-2-1 08:41 AM 發表

沽兩邊,264/290。  290可能上移!
有無新睇法?
都係等佢落,好在仲守到

引用:
原帖由 Hilda1234 於 2019-2-5 09:08 PM 發表

都係等佢落,好在仲守到
我始終唔敢short太otm,真係驚爆邊⋯⋯偷鷄唔倒蝕渣米

引用:
原帖由 kamencarrot 於 2019-2-5 09:21 PM 發表

我始終唔敢short太otm,真係驚爆邊⋯⋯偷鷄唔倒蝕渣米
我唔太信會上到29樓以上!決定守多幾百點

引用:
原帖由 Hilda1234 於 2019-2-5 09:26 PM 發表

我唔太信會上到29樓以上!決定守多幾百點
我通常short 近啲,等佢落番先平,汁些少

回覆 引用 TOP

新年快樂!

趁假期重新睇一次波浪理論,又再聽一下各方好淡理論。  我們處身於大趨勢和小趨勢中間,採用跟著趨勢走,還是走在趨勢前,兩者皆對。  

2019年1月份,三次更改小趨勢預測,明顯不當。注碼過大,亦是處理失當! 今年要留意控制。

今時今日,我們需要將波浪轉角位,定在好倉/淡倉投降位。  對家不投降,“衆“大戶在没有時間限制下,就會繼續等下去。

回覆 引用 TOP

簡單數浪萬能key。 又有最新路紙!

附件

2019-2-8 08:07 AM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 柏垟 於 2019-1-30 09:56 PM 發表

跟啟蒙老師,估A4反彈快完。  2月開始A5-1,-1浪跌唔穿250。跟著又彈上270左近,然後A5-3再插穿245....A5-5去到220。
柏兄,係咪維持月底穿26樓?

引用:
原帖由 Hilda1234 於 2019-2-9 11:10 PM 發表

柏兄,係咪維持月底穿26樓?
二月行A5-1~2浪,唔會好深。  可能行一個星期又上返去!。

附件

2019-2-10 03:02 PM

引用:
原帖由 柏垟 於 2019-2-10 03:02 PM 發表

二月行A5-1~2浪,唔會好深。  可能行一個星期又上返去!。
柏兄,今日有無新睇法?

引用:
原帖由 Hilda1234 於 2019-2-11 11:34 AM 發表

柏兄,今日有無新睇法?
數唔到了!

只可機械式操作。

引用:
原帖由 柏垟 於 2019-2-13 04:02 PM 發表

數唔到了!

只可機械式操作。
我仲捱緊

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。