註冊 登入

柏垟保險(專營恒指風險)

引用:
原帖由 Hilda1234 於 2019-1-10 11:13 AM 發表

今朝食左過夜小熊,加多期指10%淡倉,50%淡倉now
下午出絕招!
即月LP250  x2
下月SP244  x1
守到月尾。
如果真係升到月尾,下月SP雖然張數少,收的權金多,可以補到少少LP權金。

如果下跌LP張數多,會有錢賺。  
上年試過返轉做,SP即月,LP下月。某日跌800點,成個倉無左30%。

回覆 引用 TOP

精選樓盤
好吧! 我承認,我唔知數浪準確率係幾多。  我都想知道,究竟波浪理論的準確率去到邊,下次可以揾啲更好位置。

首先,要定義什麽是波浪理論的準確率。
一天,一星期,估中點數.....

有指標,才能改進。只睇戶口數字,會被其他因素影響。

麻煩大家比啲意見!🙏

睇定d,我係26450附近沽,我有信心,黎緊一至兩個交易日會跌。
就算再夾,我估上升空間不大,希望無睇錯。

引用:
原帖由 柏垟 於 2019-1-10 03:01 PM 發表

好吧! 我承認,我唔知數浪準確率係幾多。  我都想知道,究竟波浪理論的準確率去到邊,下次可以揾啲更好位置。

首先,要定義什麽是波浪理論的準確率。
一天,一星期,估中點數.....

有指標,才能改進。只睇戶口數字,會被其他因素影響。

麻煩大家比啲意見!🙏 ...
又来一枝十字!

附件

2019-1-10 04:09 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Hilda1234 於 2019-1-10 03:31 PM 發表

睇定d,我係26450附近沽,我有信心,黎緊一至兩個交易日會跌。
就算再夾,我估上升空間不大,希望無睇錯。
係另一帖見到版友講波浪理論,想一想,的確係無統計數據,究竟係30%,定係50%。所以,想研究一下。

學術硏究,先搞好定義和規則。  

回覆 引用 TOP

因為升穿原本的一個前頂,回帶數一格。
如果272都升穿,要改回Bc浪。

現時A5-2c浪,今日行到第5浪。

準確率定義:
1)每日預測升跌,有否到達預估位置
11)升/跌,
12)點數,+/-100點內,中
2)每個轉角前預測,
3)每個轉角後預測

附件

2019-1-11 09:22 AM

等跌,按兵不動中!

回覆 引用 TOP

今明兩日,睇勢加沽!

引用:
原帖由 柏垟 於 2019-1-11 09:22 AM 發表

因為升穿原本的一個前頂,回帶數一格。
如果272都升穿,要改回Bc浪。

現時A5-2c浪,今日行到第5浪。

準確率定義:
1)每日預測升跌,有否到達預估位置
11)升/跌,
12)點數,+/-100點內,中
2)每個轉角前預測,
3)每個轉角後預測 ...
波浪維持A5-31下跌趨勢。留意1浪底,是否合乎預期。
12/1/2019是28580(28/8/2018)的1.414共振日。 當日前後是指數轉角轉方向的日子。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Hilda1234 於 2019-1-14 09:24 AM 發表

今明兩日,睇勢加沽!
好! 跟著趨勢走!

引用:
原帖由 柏垟 於 2019-1-14 09:52 AM 發表

好! 跟著趨勢走!
柏兄。新路紙如何?仍然245-260區間?

贏,我陪你君臨天下;輸,我陪你東山再起
引用:
原帖由 supar08 於 2019-1-14 12:31 PM 發表

柏兄。新路紙如何?仍然245-260區間?
A5-3應該比較兇狠,3浪通常比較勁,穿240!  A5-4都上唔到島嶼(245),A5-5才會有絕望的感覺,打曬啲貨,然後才做熊二。 

引用:
原帖由 柏垟 於 2019-1-14 12:50 PM 發表

A5-3應該比較兇狠,3浪通常比較勁,穿240!  A5-4都上唔到島嶼(245),A5-5才會有絕望的感覺,打曬啲貨,然後才做熊二。 

唔該柏兄。希望仍然熊一

贏,我陪你君臨天下;輸,我陪你東山再起

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 柏垟 於 2019-1-14 12:50 PM 發表

即今次睇會穿240?

引用:
原帖由 Hilda1234 於 2019-1-14 01:22 PM 發表

即今次睇會穿240?
應該係咁,才夠殺傷力!

附件

2019-1-14 01:36 PM

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。