• 瀏覽: 30,172
  • 回覆: 50
  • 追帖: 1
如題, 本人係藍田匯景開左間韓國時裝店, 好想分享下自己既經驗, 但係又唔知係邊度開始, 希望可以以問答方式分享親身經歷
隨便發問!

熱賣及精選
樓主有冇搵師傅裝修?過程順不順利?

生意好唔好? 幾多歲既客多?

引用:
原帖由 tlhthi822 於 2018-8-17 03:58 PM 發表

如題, 本人係藍田匯景開左間韓國時裝店, 好想分享下自己既經驗, 但係又唔知係邊度開始, 希望可以以問答方式分享親身經歷
隨便發問!
覺得樓市好大膽,唔怕捱貴租嗎?
個邊通常都係家庭客多,啱嗎?

一個月賺幾多?? 
有陀地收保護費嗎?

樓主拎左幾錢出黎開?

引用:
原帖由 己盛 於 2018-8-17 04:42 PM 發表

樓主有冇搵師傅裝修?過程順不順利?
我有個好熟既親戚本身做開裝修,加上做呢個場,好勁既裝修我覺得會另到人唔敢入黎 所以簡簡單單油個油,裝燈光,整幾個架掛衫放飾物就可以了! 裝修錢除左買料費同最尾請左親戚食個飯就冇其他了
過程都算順利,係燈個方面我自己攪錯左,本身應該拎匙後裝修兩日到可以開鋪,最尾用左三日,不過都OK,因為免裝期有7日!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cyrusbblam 於 2018-8-17 11:25 PM 發表

生意好唔好? 幾多歲既客多?
老實說,都幾後悔做呢個場,生意唔係差,但都唔叫好
唔知係咪淨係我覺得,但呢度係有人頭冇銀頭
個埸係幾多人,但大部分都係淨行唔買野既人
買野既人都有一半係講到口水都乾埋先買你一件衫,仲要當佢地皇帝咁拜,呢d我覺得都幾難頂
我做韓國衫,真係買野既人就係20-60都有,但係大部分既人都係師奶,小朋友,學生,工人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Lovelypenguin 於 2018-8-18 04:03 PM 發表

覺得樓市好大膽,唔怕捱貴租嗎?
個邊通常都係家庭客多,啱嗎?
咁呢樣我都唔擔心,我都係簽左一年生一年死,我驚冇生意多過貴租,我而家已經覺得呢度唔值呢個租,所以一年後我都應該會走,佢加唔加都唔關我事.
客既話,上面講左,係多人既,咩人都有,多數師奶學生工人,重有都幾多成個家庭出動既

引用:
原帖由 doublebird2014 於 2018-8-18 11:24 PM 發表

一個月賺幾多??
有陀地收保護費嗎?
我開左4個月,未回本
冇陀地收保護費

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半空肥沃的羊 於 2018-8-19 06:53 PM 發表

樓主拎左幾錢出黎開?
十五萬,唔計備用現金

引用:
原帖由 tlhthi822 於 2018-8-20 04:03 PM 發表

十五萬,唔計備用現金
夠咩?又呢樣按金又果樣按金 之後諗住轉戰邊個場?

引用:
原帖由 tlhthi822 於 2018-8-20 03:59 PM 發表

咁呢樣我都唔擔心,我都係簽左一年生一年死,我驚冇生意多過貴租,我而家已經覺得呢度唔值呢個租,所以一年後我都應該會走,佢加唔加都唔關我事.
客既話,上面講左,係多人既,咩人都有,多數師奶學生工人,重有都幾多成個家庭出動既 ...
租金多少?

引用:
原帖由 半空肥沃的羊 於 2018-8-20 04:16 PM 發表

夠咩?又呢樣按金又果樣按金 之後諗住轉戰邊個場?
夠呀,計晒所有野喇! 應該都唔會再做呢行,辛苦黎都係賺小小錢,請唔到人既話假都冇得番,對我黎講,打份工冇咁壓力開心好多

引用:
原帖由 半空肥沃的羊 於 2018-8-20 04:18 PM 發表

租金多少?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]