• 瀏覽: 771,382
  • 回覆: 1,371
  • 追帖: 335
引用:
原帖由 jerry821 於 2019-2-28 01:05 PM 發表

樓主,宜家想月供3仔,但好似太貴😂都係跟你單支供12
現水平比10月時36蚊反彈以不小, 兩成呀...
所以我唔覺佢仲有得向上沖...
回頭或環行都係儲貨時機...
以各方向都好穩定, 又合理...

3仔係升到有點離地, 我諗個個都好期待佢既業績, 好既時候可以支持股價, 坐住等收紅股收息...
萬一不太好...市場先生就會沽貨, 到時應會有一輪回調比較深, 正路3仔PE在30, 如今以34
如果當日出業績比預期差...
我會走一半先...你沽我沽齊齊沽...等代股價穩定後再買回...再買回之時就比之前沽出買更多...

諗下先...

由於疫情關係......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我不要兩袖清風 於 2019-2-28 01:29 PM 發表

樓主師兄,小的都忍唔住,$44.8入左d 12號仔啦……😁😁😁
坐下先囉...如果再回就再入D...呢個價我覺得高左小小...

見隻新鴻雞份業績又唔係太差, 今日都只係跌小小...
又增左小小派息...
咁樣應對12有個指標,...

睇怕今晚收工要開帖三

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 234282 於 2019-2-28 07:29 PM 發表

其實你們心裡有數,明白問題在哪裡!

如果由50蚊升到100蚊,對每月供幾千蚊的人是冇用。
一年計,當升10蚊,由上50升到60,分了十二次,平均是55蚊入。即係上半年儲了也沒有箸數,以四千蚊一年計有4萬8,只能買到1千股左右,好少。這些長期上升股,除非在50蚊入了一球,升到1百,不用供便有用,好多長期上升股供來是浪費了時間值,尢其對錢小而言。

還不明白? 我將它拉長你便 ...
d數錯哂!
10年50蚊去到100蚊,平均價會75蚊點得出?
每年收到的息再滾存,平均會拉底!

回覆 引用 TOP

搞掂, 開左帖三, 大家支持支持, 左吹右吹, 上吹下吹, 咩都吹得...
討論就是自由, 只要大家懂得尊重, 就自然和諧, 開心...

https://finance.discuss.com.hk/v ... ge%3D1#pid495551142

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SquaresBMW 於 2019-3-1 12:47 AM 發表

真心:手上三注毒氣現已超過18%回報,要認真考慮是否沽出,再等雞會
毒氣, 我一年2個月.....估你唔到, 29%回報...睇返, 1月開波足足升左上年全年既數...
要捉佢高底相當唔難...不如咁, 真係出現深D既調整, 我會入貨, 而唔係沽貨...

我都係個句, 睇左業績先啦...

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2019-3-1 01:47 PM 發表

我認同你,依家我唔買,等佢跌就買貨
開左新帖啦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]