註冊 登入

2018年建倉3, 12(19年主力12號月供)的快樂時代主攻收息股進入第二個年頭(十年大藍圖)(帖二)

好好, 弓起大家今日供平貨

回覆 引用 TOP

精選樓盤
中銀我估上午11點附近月供。。。。所以應該大家都係平

回覆 引用 TOP

樓主加油, 多左網友月供, 特別係3同12, 你個貼功不可沒

引用:
原帖由 哈比也也 於 2018-8-14 09:02 AM 發表

師兄早晨。。請問ebanking點check到買入價呢?我都係用中銀供,平時都係等收statement先知幾錢買入。。謝謝您
今朝6點中銀已出左statement...可能係過左凌晨已出, 不過我係今胡起身睇

回覆 引用 TOP

一起身就check statement, 2800, 28.65都算好價啦。。。。琴日成日都係呢個價, 佢唔買到先奇, 哈哈

引用:
原帖由 幻遊人 於 2018-8-14 05:59 PM 發表

1299, Bloomberg 預測係-2X %
https://youtu.be/xi9CsSPctes
嘩。。。跌咁多, 我仲留意緊1299喎

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2018-8-15 08:30 AM 發表

交行增長一般,只係高息,中型銀行最正招行,息高的話998中信銀行重高過交行
招行絕對係好野, 價升, 好炒, 息3厘幾唔錯, 一直係我既愛股

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我不要兩袖清風 於 2018-8-15 05:41 PM 發表

眾師兄師姐好,多得樓主啟發及帶領,小妹也已加入3月供行列中,月儲5000,跌市下,在這裡可以得到心靈雞湯,個心都定好多……😁😁😁
加油, 一齊努力

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小小ES 於 2018-8-15 05:16 PM 發表

【息賺】東九甲廈租金有排升
租金指數又創新高,但依家外圍局勢立立亂,環球貿易戰、地緣政局外險同埋內地信貸風險搞到一頭煙,經濟環境咁敏感,下半年租金仲有冇力Keep住升?

安泓投資投資總監楊書健話,租金指數嘅升跌好大程度上取決於經濟環境,但行業唔同,租金變化都會唔同。佢又話,相比其他地方,雖然香港甲級寫字樓嘅租金貴成兩三倍,但租金仲有得升,反映商廈租務需求好大,相信九龍東嘅高級商廈可以吸引唔 ...
即係823有排升。。。

引用:
原帖由 不思量自難忘-DC 於 2018-8-16 06:28 PM 發表

師兄,我仲有4萬蚊而家入埋12號仔好唔好
梗係唔好啦。。。。等如果真係落22000買野。。。。我自己就盤算緊, 等823再上賣晒823, 攞番d cash, 咁會有50%資金買野。。。。因為另外50%既5仔我唔會蝕沽。。。。當然月供繼續

引用:
原帖由 不思量自難忘-DC 於 2018-8-16 06:59 PM 發表

我諗住得嗰小小$,買埋佢等12號仔公布業績,收理息就唔理佢,話之跌到12000點都唔關我事呀
4萬蚊唔小啦

回覆 引用 TOP

買12唔使咁急住架。。。。隨大市跌。。。穿40差不多係事實

回覆 引用 TOP

中銀月供好,只收 50蚊,咩都唔收, 又可以供好多隻都係50, 方便

所以如果供既隻數多, 一定係中銀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Schmiedlova 於 2018-8-18 09:18 AM 發表

供咁多隻都係50蚊手續費?
如果我月供4000蚊 2800,2000蚊3988,請問會係點樣計算手續費?謝謝🙏🏻
加埋晒都係50蚊, 其實中銀唔係計隻數, 係總數2萬蚊樓下, 收0.25%, 即50

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。