註冊 登入

2018年建倉3, 12(19年主力12號月供)的快樂時代主攻收息股進入第二個年頭(十年大藍圖)(帖二)

66 味跌完

精選樓盤
美國佬搞呢場大龍鳳已經有幾個國家頂唔順

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dkspangdks 於 2018-8-13 16:55 發表

財經台都唔明D人買左5仔, 72蚊都要打電話上去問點做?
仲只佢71蚊做止蝕...
買入時自己已經有晒準備, 用黎收息, 或長線...

1038又問....

好多時D人問得好白痴, 但我又想聽下, 

仲之佢地買入隻股跌小小就會好驚... ...
因為買左係想短炒,只有plan A,無plan B 咪要打上去問財演

5號仔 預左佢落番去6十幾啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dkspangdks 於 2018-8-14 10:35 發表

2382好銀可怕,得返93蚊……
食飯睇一睇3,12升

繼續開工,收工再睇
呢啲股上年升幅太大,今年要還,上年升市火車頭逐隻KO ,2318, 175,700,2382 ,2018 ,下隻到邊隻?

引用:
原帖由 dkspangdks 於 2018-8-14 11:13 發表

仲有明星內房3333,1918,彈完又散……
2382可怕在一日跌兩成,好小見大股咁跌……
100樓上買全蝕……即今年有買坐貨都蝕緊……
我都玩過兩轉,賺d……

個市吾好,買咩都死……
保留現金係我一路既理句……
一路下試底點不要買住…… ...
明日700出業績,差過預期跌番30元都唔出奇

啲基金佬近期應該好唔得閒,成日要換馬

回覆 引用 TOP

經濟轉差就唔買消費股了,改買艮民生有關股份

個市已經去到有落無上階段,睇嚟明天是700死期, 恒指穿埋27500 ,應該穿硬27000 ,跟住真係freefall

引用:
原帖由 dkspangdks 於 2018-8-14 22:21 發表

我一早預左個倉還返10皮野比個市....但今日仲係正數...係諗都無諗過...
打落更底, 24XXX, 大市無多一成我諗D人先會驚...

睇電視D人未夠驚, 報導未夠嚇人...仲有大把人有貨, 未走去沽... ...
我剛剛睇過恒指圖,真係起碼都要24xxx 先叫有個比較重要支持位,即係真係有成二千幾三千點

回覆 引用 TOP

交行增長一般,只係高息,中型銀行最正招行,息高的話998中信銀行重高過交行

支持位已穿,大家唔好手痕走去買貨啦

288 萬洲 做左藍燈籠

回覆 引用 TOP

700 業績傳話差過預期,明日個市一開即穿27000

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dkspangdks 於 2018-8-15 21:32 發表

RAY兄
LAM兄
我地睇個市好過好多大師, 哈,
最小明天要串27000, QQ歐洲做緊320蚊, 要插30~50, 會唔會驚嚇左小小呢

我睇未來一年會見24XXX, 跌下又彈小小, 又再跌....
最終想見22XXX, 939去到5.5左右...3988去到3蚊, 超貪心... ...
美股已經大調,明天一定27000樓下收市,個人估計下插24000至25000水平

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。