註冊 登入

2018年建倉3, 12(核心股以開月供)快樂時代主攻收息股(十年大藍圖)(帖二)

引用:
原帖由 哈比也也 於 2018-8-14 09:02 AM 發表

師兄早晨。。請問ebanking點check到買入價呢?我都係用中銀供,平時都係等收statement先知幾錢買入。。謝謝您
今朝6點中銀已出左statement...可能係過左凌晨已出, 不過我係今胡起身睇

回覆 引用 TOP

精選樓盤
一起身就check statement, 2800, 28.65都算好價啦。。。。琴日成日都係呢個價, 佢唔買到先奇, 哈哈

如果我係郵寄statement係咪都一樣可以係ebanking check到呢?我按信箱個incon都無既help me

引用:
原帖由 哈比也也 於 2018-8-14 09:16 AM 發表

如果我係郵寄statement係咪都一樣可以係ebanking check到呢?我按信箱個incon都無既help me
收郵寄statement 係唔會有ebanking statement 的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海豚小寶寶 於 2018-8-14 09:12 AM 發表

一起身就check statement, 2800, 28.65都算好價啦。。。。琴日成日都係呢個價, 佢唔買到先奇, 哈哈
好似好變態咁,一大朝早就即刻check statement

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 哈比也也 於 2018-8-14 09:16 AM 發表

咁你要轉用e-statement 了

回覆 引用 TOP

明白了。。謝謝咁多位師兄師姐今個月再加左12同1928。。努力儲貨中

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 崖上活潑的神 於 2018-8-14 09:00 AM 發表

中銀今個月月供入貨價
3仔,$15.9
11 $207.4
12 $ 41.25
66 $38.8
823 $75.75
2800 $28.65
我南商3,11,823,2800同你一樣價入

回覆 引用 TOP

我set咗target俾自己,希望年尾儲到嘅股數可以順利達標

2382好銀可怕,得返93蚊……
食飯睇一睇3,12升

繼續開工,收工再睇

3, 21,832股` 12, 6,534股~核心股月供`
2822, 4,000股` 1810, 2,000股~.~
只要避免犯大錯, 投資人並不需要做什麼事.
投資是指找到少數一些優秀的公司, 然後緊抱著坐下來不動.
引用:
原帖由 dkspangdks 於 2018-8-14 10:35 發表

2382好銀可怕,得返93蚊……
食飯睇一睇3,12升

繼續開工,收工再睇
呢啲股上年升幅太大,今年要還,上年升市火車頭逐隻KO ,2318, 175,700,2382 ,2018 ,下隻到邊隻?

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2018-8-14 11:03 AM 發表

呢啲股上年升幅太大,今年要還,上年升市火車頭逐隻KO ,2318, 175,700,2382 ,2018 ,下隻到邊隻?
仲有明星內房3333,1918,彈完又散……
2382可怕在一日跌兩成,好小見大股咁跌……
100樓上買全蝕……即今年有買坐貨都蝕緊……
我都玩過兩轉,賺d……

個市吾好,買咩都死……
保留現金係我一路既理句……
一路下試底點不要買住……

3, 21,832股` 12, 6,534股~核心股月供`
2822, 4,000股` 1810, 2,000股~.~
只要避免犯大錯, 投資人並不需要做什麼事.
投資是指找到少數一些優秀的公司, 然後緊抱著坐下來不動.
引用:
原帖由 dkspangdks 於 2018-8-14 11:13 發表

我都玩過兩轉,賺d……

個市吾好,買咩都死……
一路下試底點不要買住…… ...
明日700出業績,差過預期跌番30元都唔出奇

引用:
原帖由 dkspangdks 於 2018-8-14 11:13 AM 發表

我都玩過兩轉,賺d……

個市吾好,買咩都死……
一路下試底點不要買住…… ...
我等驚喜價入66+reits算,坐住收息比較安心

啲基金佬近期應該好唔得閒,成日要換馬

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。