• 瀏覽: 767,334
  • 回覆: 7,505
  • 追帖: 335
樓主,宜家想月供3仔,但好似太貴😂都係跟你單支供12

熱賣及精選
引用:
原帖由 海豚小寶寶 於 2019-2-28 12:04 PM 發表

下一輪開車, 應係5仔啦
我準備跳車

天長地久有時盡,此愛綿綿無絕期

你縱身便是天堂,繁華散盡香猶在。
你的大幕已落下,然而我卻自難忘。
我沒有醉生夢死酒,唯一能做的就是記得。
四季如畫,你若尚在,該有多好。

回覆 引用 TOP

又諗到D野, 就係5仔同隻939打個比較...PE 13, PE 6
5仔上輪低位約60蚊, 今日64.7 加返1.6息, 66.3
939上輪低位一樣是約6蚊(價位減個零頭), 今日7.04....分野可見...

細心一睇我10月時6.0X入過939, 之後6.5X沽半, 再係6.8X沽晒...
如今呀爺起了, 939又起了, 破7蚊, 
29000係7蚊
24500係6蚊
20000會否5蚊???
要呢刻走去入市, 真係要好強質素, 
初步睇要隻939跌返落去比較難, 因為用左成個月係6.8打底, 
7蚊會否變左支持位, 真係想再入返小小...

12, 11,953股(月供) `  2388, 5,000股`    9988, 300股`   1052, 20,000股`   1928, 1,600股  ~.~
只要避免犯大錯, 投資人並不需要做什麼事.
投資是指找到少數一些優秀的公司, 然後緊抱著坐下來不動.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jerry821 於 2019-2-28 01:05 PM 發表

樓主,宜家想月供3仔,但好似太貴😂都係跟你單支供12
現水平比10月時36蚊反彈以不小, 兩成呀...
所以我唔覺佢仲有得向上沖...
回頭或環行都係儲貨時機...
以各方向都好穩定, 又合理...

3仔係升到有點離地, 我諗個個都好期待佢既業績, 好既時候可以支持股價, 坐住等收紅股收息...
萬一不太好...市場先生就會沽貨, 到時應會有一輪回調比較深, 正路3仔PE在30, 如今以34
如果當日出業績比預期差...
我會走一半先...你沽我沽齊齊沽...等代股價穩定後再買回...再買回之時就比之前沽出買更多...

諗下先...

12, 11,953股(月供) `  2388, 5,000股`    9988, 300股`   1052, 20,000股`   1928, 1,600股  ~.~

回覆 引用 TOP

樓主師兄,小的都忍唔住,$44.8入左d 12號仔啦……😁😁😁

引用:
原帖由 dkspangdks 於 2019-2-28 12:16 PM 發表

咁問,好大壓力喎!
我有1000股2388,
5仔冇貨!
自己諗啦
正在考慮 月供2388還是939

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我不要兩袖清風 於 2019-2-28 01:29 PM 發表

樓主師兄,小的都忍唔住,$44.8入左d 12號仔啦……😁😁😁
坐下先囉...如果再回就再入D...呢個價我覺得高左小小...

見隻新鴻雞份業績又唔係太差, 今日都只係跌小小...
又增左小小派息...
咁樣應對12有個指標,...

引用:
原帖由 234282 於 2019-2-28 01:48 PM 發表

突發:

華彩早一秒前突然爆發,我想入多的12有希望了。
師兄/姐,小的不太明白,可以說得再詳盡些嗎……🙌🙌🙌

12就穿44蚊

回覆 引用 TOP

剛剛取消了2800 月供,3月開始只供一隻3仔 4000蚊

希望3月有機會俾我食糊2800 啦

引用:
原帖由 dkspangdks 於 2019-2-28 12:19 發表

你仲有幾注
三注係手

Don't worry, Because we r RB!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]